תושבי מצרים יוצאים היום לקלפיות ליום השני והאחרון בבחירות לנשיאות - הראשונות מאז נפילתו של מובראק בחורף 2011. הקרב בין שני המתמודדים הוא גם הקרב בין מצרים הישנה ומצרים החדשה: אחמד שאפיק, ראש ממשלתו האחרון של מובארק ומי שמייצג את ה"משטר הישן"; ומולו מוחמד מורסי, איש "האחים המוסלמים", שרוצה לייצג את מצרים החדשה.
הבחירות ההיסטוריות נערכות על רקע שתי סוגיות שמסעירות את מצרים: פסיקת בית המשפט על פיזור הפרלמנט המצרי וגזר דינו של הנשיא לשעבר מובארק. המועמד המוסלמי מורסי טוען כי בשתי הסוגיות, פועל הגוף המשפטי המצרי בניגוד לערכים של 'מהפכת תחריר' ובניגוד לערכי הדמוקרטיה.
לאור החלטות בית המשפט, עתידה של מצרים עדיין לוט בערפל וכך יהיה גם לאחר בחירתו של נשיא חדש - שיצטרך למשול ללא פרלמנט וללא חוקה.
שאפיק בן ה-70, טייס ומפקד חיל האוויר לשעבר, מתרכז במצב הכלכלי במצרים ובאובדן הסדר ברחובות ומבטיח להחזיר את מצרים לדרך הישר. ההבטחה הזו מגיעה היישר לאוזניהם של רבים שעדיין מתקשים להביא מזון לילדיהם, אולי אפילו עוד יותר מהימים שלפני נפילתו של מובארק.
גם מוחמד מורסי מבטיח יציבות, אך טוען כי היציבות תיבנה על ערכי המהפכה שהוביל לדבריו עם חבריו למפלגה. מורסי, חבר פרלמנט לשעבר החבר בתנועת האחים המוסלמים ובעל תואר בהנדסה שקיבל בארצות הברית, זכה עם מפלגתו בכמעט מחצית ממושבי הפרלמנט, בבחירות שהוגדרו "לא חוקתיות".
בעקבות פיזור הפרלמנט הוציאה תנועת "האחים המוסלמים" הודעת מחאה, לפיה "פיזור הפרלמנט שנבחר בקולותיהם של 30 מיליון אזרחים מצרים מוכיח כי רצונה של המועצה הצבאית העליונה הוא לבצר את כוחה. החלטה על פיזור הפרלמנט חייבת לעבור דרך משאל עם".