זמן קצר לאחר שפיגוע התופת בלב ביירות גרם למותו של נספח התרבות האירני בלבנון ולהרג של 22 בני אדם נוספים, מפנה אירן אצבע מאשימה לעבר ישראל וטוענת כי היא שעומדת מאחורי הפיצוץ. "האירוע הזה משרת את האינטרסים של הישות הציונית", אמר השגריר שניצל בפיגוע. זמן קצר לאחר מכן, ארגון גדודי "עבדאללה עזאם", השלוחה של אל-קאעידה בלבנון, נטל אחריות למתקפה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
דוברות משרד החוץ האירני יישרה קו עם אמירותיו התקיפות של השגריר ומסרה כי "ידיים שישראל שכרה את שירותיהן ביצעו את הפיגוע". שר סורי בכיר האשים גורמי מודיעין סעודים וישראלים שלדבריו עומדים מאחורי המתקפה.
גם ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאטי לא נשאר אדיש לפיגוע שאותו כינה "פעולת טרור פחדנית". בהצהרה שמסר לכלי התקשורת בארצו אמר מיקאטי כי מטרת המתקפה הייתה להבעיר את המצב בלבנון ולהשתמש במדינה "כדי לשלוח מסרים".
מיקאטי קרא לאזרחי ארצו להישאר רגועים ולפעול באיפוק לנוכח המצב הרגיש. "ביקשנו מכוחות הביטחון לפעול במהרה לחקירת האירוע כדי שיוכלו לחשוף ולעצור את האחראים לפיגוע", הדגיש ראש הממשלה הלבנוני.
דובר החיזבאללה אמר ל-BBC זמן קצר לאחר הפיגוע כי "ההתנגדות מודיעה לכל מי שביצע את המתקפות המפלצתיות האלה שנמשיך לפעול. נמשיך במאמצים שלנו להביס את ישראל ולהביס את הטרור".
הנגבי: ישראל לא מעורבת בפיצוץ
בתגובה רשמית ראשונה של גורם ישראלי לתקרית, אמר ח"כ צחי הנגבי, חבר בוועדת החוץ והביטחון כי לישראל אין כל קשר לפיצוץ. "שפיכות הדמים בביירות נובעת מהמעורבות של חיזבאללה במשבר בסוריה", אמר הנגבי לסוכנות הידיעות רויטרס. "לישראל אין שום מעורבות בפיצוצים בעבר או בהווה".
רשת אל-מנאר של החיזבאללה טוענת כי הפיצוץ הראשון בוצע על ידי מחבל מתאבד רכוב על אופנוע שפוצץ עצמו סמוך לשגרירות. שתי דקות לאחר מכן התפוצצה מכונית תופת שגרמה לנזק רב לשישה בניינים במתחם. כתוצאה מהמתקפה נהרג איברהים אנסארי, נספח התרבות בשגרירות אירן, הנחשב לאחד מבכירי הסגל הדיפלומטי במדינה.
בשלב זה אף ארגון לא נטל אחריות לפיגוע, אך לאחרונה איימו מורדים סורים לפגוע בבני בריתו של הנשיא הסורי באשר אסד - ובראשם אירן וחיזבאללה. אירן נחשבת בשנים האחרונות למממנת העיקרית של הצבא הסורי, ומעניקה לו גיבוי נרחב במלחמת האזרחים המשתוללת במדינה.
אזור דרום ביירות ידוע כמעוז חיזבאללה שבו התרחשו לפחות שלושה פיצוצים נוספים בשנה האחרונה. המתקפות הקודמות נקשרו גם הן למורדים הסורים, שניסו לפגוע בארגון הטרור הלבנוני שמקפיד לשלוח את לוחמיו למוקדי הלחימה בסוריה. בריאיון לדיילי-סטאר, אמר ראש הממשלה לשעבר סעד חרירי כי הוא מגנה את הפיגוע, אך שעל לבנון להתרחק ככל הניתן מהעימות הסורי.