פקחי האו"ם שנשלחו לסוריה על מנת לבדוק את אתר התקיפה הכימית סמוך לדמשק צפויים לחקור שבעה אתרים נוספים שבהם לכאורה עשה משטרו של הנשיא הסורי באשר אסד שימוש בנשק שאסור לשימוש על פי האמנה הבינלאומית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, הפקחים צפויים לבדוק שלושה אתרים שהותקפו לאחר התקרית שאירעה ב-21 לאוגוסט שבה נהרגו למעלה מ-1,300 אזרחים סורים - תקרית שכמעט הביאה להתערבות צבאית אמריקנית בנעשה במדינה.
הפקחים צפויים לסיים את עבודתם בסוריה ביום שני הקרוב ולהעביר את הממצאים שאספו, אלה עשויים לשפוך אור נוסף על שיטות ההרג האכזריות של המשטר בדמשק. הדוח הראשוני שפורסם בשבועות האחרונים העלה כי באתר התקיפה בפרברי דמשק נעשה שימוש בגז מסוג סארין. עם זאת באו"ם סירב להפנות אצבע מאשימה לעבר הצבא הסורי אלא להתמקד רק בנתונים היבשים.
בתוך כך, נמשכת שפיכות הדמים במדינה. לפחות 20 בני אדם נהרגו ועוד עשרות נפצעו מפיצוץ מכונית תופת בעיירה רנקוס, הממקומת כ-30 קילומטרים צפונית לדמשק. על פי עדויות של תושבים שהיו בקרבת מקום - הפיצוץ אירע סמוך למסגד בשעה שעשרות מתפללים עזבו את המקום.
נשיא סוריה: "לא מודאג מהעסקה לפירוק הנשק הכימי"
כשלושה שבועות לאחר שסוכם על פתרון דיפלומטי לסוגיית הנשק הכימי בסוריה, הנשיא אסד שכמעט וספג מתקפה צבאית על ארצו, לא מודאג: בריאיון שהעניק לתחנת הטלוויזיה הסינית CCTV הביע נשיא סוריה, בשאר אסד, ביטחון שההסכם שנחתם לפירוק ארצו מנשק כימי לא יזיק לסוריה.
"אני לא מודאג מהעסקה שנחתמה לפירוק מאגרי הנשק הכימי או מכל הצעת החלטה נגד סוריה במועצת הביטחון של האו"ם", אמר הנשיא הסורי. לדבריו, סין ורוסיה פועלות למנוע כל אפשרות של אישור פעולה צבאית נגד ארצו במועצת הביטחון: "הן ממלאות תפקיד חיובי במועצה ומבטיחות שלא יהיה כל תירוץ לתקוף את סוריה".
אסד הוסיף כי הנשק הכימי במדינה יוצר כחלק ממירוץ החימוש עם ישראל: "התחלנו לייצר נשק כימי בשנות השמונים, סוריה פגרה אז אחרי ישראל במובנים של נשק קונבנציונלי, ישראל הייתה האויב שפלש לשטח שלנו".
"סוריה הפסיקה את הייצור של הנשק הכימי בסוף שנות התשעים, בערך לפני 15 שנה", ציין אסד, "מפני שסגרנו את הפערים בנשק הקונבנציונלי מול ישראל. הסיבה שבגללה ייצרנו נשק להשמדה המונית כבר לא קיימת. ב2003 הצעתי בעצמי יוזמה לפירוק הנשק להשמדה המונית במזרח התיכון".