ראש ממשלת לבנון המתפטר סעד אל חרירי העניק אמש (ראשון) ריאיון לרשת הטלוויזיה הלבנונית, לראשונה מאז הודיע על עזיבת התפקיד. "אם ההסדר (עם חיזבאללה - י.ש) היה מצליח, כולנו היינו צריכים לפעול למען האינטרס של לבנון", אמר. "אסור לאפשר לחיזבאללה להרוס את לבנון".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אל-חרירי הבטיח שיחזור בזמן הקרוב ללבנון על מנת להפוך את ההתפטרות שלו לרשמית. "ההתפטרות שלי לא נכנסת מבחינה חוקתית לתוקף עד שאני לא מוסר בביירות את מכתב ההתפטרות לנשיא", אמר. "בקרוב מאוד אבוא לביירות כדי לבצע את המהלך הזה".
אתמול חשפה סוכנות הידיעות רויטרס את מהלך האירועים שהובילו להתפטרותו של ראש ממשלת לבנון, בהודעה מצולמת בריאד. לפי הדיווח, בזמן שהותו בסעודיה אל-חרירי הוזמן בשיחת טלפון לפגישה עם המלך סלמאן. כשנחת בריאד, אף גורם רשמי לא חיכה לו בשדה התעופה, ולאחר זמן קצר גם הטלפון שברשותו הוחרם.
"הסעודים לא הראו לו שום כבוד. מהרגע שנחת הוא הבין שמשהו לא בסדר", טען גורם פוליטי לבנוני. גורם אחר המעורב בפגישות שהתקיימו בין אל-חרירי למנהיגי ערב הסעודית אמר לסוכנות הידיעות רויטרס: "מה שקרה זה שראש ממשלת לבנון חשף את התנגדותו ליצור עימות פנימי מול חיזבאללה. הסעודים לא אהבו את מה ששמעו".
למחרת הפגישה, חרירי הופיע בטלוויזיה הסעודית והודיע על התפטרותו מהתפקיד. "גורמים בכירים בערב הסעודית הציגו בפניו את מכתב ההתפטרות והכריחו אותו להקריא", סיפר גורם.
לפי הדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, גורמים בלבנון טוענים שבריאד מעוניינים להחליף את רה"מ המתפטר סעד אל-חרירי באחיו הבוגר, באהה. בערב הסעודית, מנגד, הכחישו את הדיווחים כי הם כפו על חרירי להתפטר ואינם מאפשרים לו לצאת מהמדינה. "הוא אדם חופשי", נמסר מהממשל בתגובה.