הכורדים מנסים להוריד את גובה הלהבות: שר החוץ של ממשלת כורדיסטן אמר הלילה (חמישי) כי המיעוט הכורדי מעולם לא רצה לפתוח במלחמה עם צבא עירק. את הדברים אמר במהלך ריאיון לרשת CNN כשנשאל על העימות הצבאי שהתפתח בין הצדדים במחוז כירכוכ השבוע.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
רוב המוחלט של הכורדים הצביע בעד קבלת עצמאות לחבל הארץ מעירק במשאל העם שנערך בסוף ספטמבר האחרון, אך בגדד מסרבת להכיר בתוצאות: במהלך סוף השבוע פורסם כי הכורדים חוששים ממתקפה עירקית על כירכוכ, ובשל כך פרשו כ-6,000 לוחמים במחוז עיר הנפט. אלא שגם זה לא עזר ובתחילת השבוע הודיע צבא עירק כי הצליח לכבוש מידי הכורדים חלקים נרחבים במחוז.
הכורדים שללו תחילה את הדיווחים, אך בהמשך אישרו כי הצבא אכן פתח במתקפה רחבת היקף נגדם. ראש הממשלה העירקי חיידר אל עבאדי אמר: "יש לאכוף את הסדר והביטחון במחוז כירכוכ, בסיוע אוכלוסיית העיר והפשמרגה (הלוחמים הכורדים)".
מסע השכנועים הישראלי למען הכורדים
בהודעה שפרסם משרד החוץ האמריקני נמסר כי בוושינגטון "מודאגים מאוד" מההתפתחויות באזור ודוחקים בצדדים להימנע מעימותים אלימים ולהישמר מפני הסלמה. ארה"ב מספקת נשק גם לצבא עירק וגם לכוחות הכורדים כדי להילחם בלוחמי דעא"ש, וכעת נראה שהצדדים החלו להפנות את הנשק אחד כלפי השני.
גם בישראל עוקבים אחר ההתפתחויות האחרונות בעירק. אמש פורסם לראשונה במהדורה המרכזית כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מנסה בימים האחרונים לרתום את מנהיגי העולם למלחמה של הכורדים מול אירן. אתמול הוא שוחח על כך עם פוטין, בשבוע שעבר עם הקנצלרית מרקל וגם ראש המל"ל נמצא בוושינגטון בשיחות עם מקבילו האמריקני מקמסטר. בשיחותיו, מבקש נתניהו לשכנע את מקביליו לסייע לכורדים בכל דרך שהם יכולים.
לישראל תמיד היה קשר מיוחד עם המיעוט הכורדי, אולם כעת מדובר בהרבה מעבר לכך. מבחינת נתניהו, הכורדים בצפון עירק מהווים רק קדימון למה שעלול להתפתח בסוריה. מבחינתו, זו גם הזדמנות לתרגם את המילים הגבוהות של מנהיגי העולם נגד טהרן למעשים, ועל הדרך לעשות זאת כמה שיותר רחוק מגבול ישראל.