רמאללה סוערת: הפלסטינים דיווחו הבוקר (שבת) כי אלמונים ירו לעבר ביתו של אבו מאזן ברמאללה בעקבות השתתפותו של יו"ר הרשות הפלסטינית בהלווייתו של נשיא המדינה ה-9 שמעון פרס ז"ל. עם זאת, גורמי ביטחון בישראל הכחישו את הדיווחים: "לא היה ולא נברא". לטענתם, מדובר כנראה בשמועה שניסו הפלסטינים להפיץ.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בכיר חמאס בעזה, מחמוד א-זהאר, תקף היום את אבו מאזן בריאיון לטלוויזיה האירנית. "האיש הזה שטוען שהוא מייצג את הרחוב הפלסטיני הוא מבחינת ההלכה יהודי", טען א-זהאר. "בפעם המיליון: הוא אינו מייצג אותנו, הוא יציר כפיה של ישראל ואני מאחל לו שיצטרף לפרס בגיהנום".
"פרס היה שותף ליצירת שלום האמיצים עם ערפאת ורבין", כתב אבו מאזן במברק מיוחד זמן קצר לאחר ההודעה על פטירתו של הנשיא לשעבר. אולם בניגוד לתקשורת הבינלאומית, בעולם הערבי סוקר מותו של הנשיא ברוח פחות מחמיאה ואף כינו אותו "אדריכל התוקפנות הישראלית".
אבו מאזן ביקש להגיע להלווייתו של פרס, ונפגש במהלך האירוע לזמן קצר עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא המדינה ראובן ריבלין. במפגש עם נתניהו, בו נכחה גם רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו, לחצו השלושה ידיים ושוחחו לזמן קצר. שרה נתניהו אמרה לאבו מאזן כי היא תשמח לארח אותו במעון ראש הממשלה.
מאוחר יותר נפגש אבו מאזן גם עם הנשיא ריבלין, ובכירים נוספים ניגשו לשוחח עמו וללחוץ את ידו. נשיא ארה"ב ברק אובמה שנכח אף הוא בהלוויה חיבק את אבו מאזן עם כניסתו למתחם האירוע.
גם בצד הישראלי נשמעה ביקורת בעקבות המפגש המפויס בין המנהיגים הישראלים והפלסטינים. יו"ר הבית היהודי ושר החינוך נפתלי בנט כתב בעמוד הפייסבוק שלו לאחר ההלוויה: "לא הצלחתי להבין מדוע ישראלים עמדו בתור ללחוץ את ידו של אבו מאזן, המעודד כיום רצח ישראלים ומשלם קצבה למשפחות רוצחיהם".