בשנת 1964 כשארגון אש"ף הוקם, נבחר העיצוב שאנו מכירים של דגל הלאום הפלסטיני - שלושה פסים (שחור, לבן וירוק) ומשולש שווה שוקיים בצבע אדום שבסיסו הוא התורן. אך מה עומד מאחורי העיצוב הזה? מה משמעות הצבעים המופיעים בו? ומדוע הוא כל כך דומה לדגל ירדן?
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מקור הדגל הוא במרד הערבי שנערך בזמן מלחמת העולם הראשונה. השריף חוסיין בן עלי שהוביל את המרד הכריז על עצמו כ"מלך כל הערבים" והדגל שהניף הורכב מהצבעים שחור, ירוק, לבן ואדום - כל צבע מסמל תקופה שונה בהיסטוריה המוסלמית והערבית. הלבן מסמל את ח'ליפות אומיה, הצבע השחור מסמל את ח'ליפות בית עבאס והצבע הירוק מסמל את השושלת הפאטמית. הצבע האדום מסמל את השושלת האשמית.
מאז ועד היום שילוב הצבעים מייצג מדינה ערבית שקיבלה את האידיאולוגיה הלאומית ערבית, זאת בניגוד לארגונים או מדינות שבחרו בדגלים בעלי צבע אחד דומיננטי בדגלם שלרוב מסמל אידיאולוגיה שולטת אחרת. כך למשל בדגל חמאס הצבע הירוק דומניננטי באופן המזוהה עם מדינות איסלמיסטיות פונדמנטליסטיות.
בין המדינות שמשתמשות בצבעי הלאומיות הכלל ערבית ניתן למצוא את סודן, איחוד האמירויות, כווית, סוריה, עירק וירדן. לכל מדינה עיצוב שונה בעל משמעויות אחרות אך בכולם מובעת הזדהות עם השאיפה הכלל ערבית.
השושלת האשמית
חוסיין בן עלי אשר הכריז על עצמו לאחר המרד הערבי במלך חיג'אז (כיום חלק מסעודיה), הוא בן השושלת האשמית. בנו הבכור ירש אותו, את בנו השני הוא מינה למלך ירדן ואת בנו השלישי למלך עירק. כיום ההמלכה היחידה שעדיין נמצאת תחת שליטת השושלת האשמית היא ממלכת ירדן ומכאן הדמיון בין דגל אש"ף לבין הדגל הירדני.
למעשה האלמנט שמבדיל בין הדגלים הוא קיומו של כוכב בעל 7 קודקודים. הכוכב נצמא במרכז המשלוש האדום ולו משמעות כפולה - הוא מסמל את 7 הפסוקים הראשונים הפותחים את הקוראן, והוא מסמל את האחדות הפאן-ערבית.
צמרת מערכת הביטחון, בכירי מערכת אכיפת החוק, אומנים מובילים וגיבורים מעוררי השראה - וכולם Live על במות בנייני האומה. ועידת המשפיעים של חברת החדשות ב-3 בספטמבר 2018 בבנייני האומה בירושלים | הבטיחו את מקומכם והירשמו: https://newsevent.co.il