נשיא תוניסיה הודיע היום (שני) כי בכוונתו להגיש בקרוב הצעת חוק שתעניק לראשונה בהיסטוריה של המדינה הצפון אפריקנית שוויון זכויות לנשים: על פי ההצעה, נשים יהיו זכאיות באופן חסר תקדים לקבל ירושה - בדומה לגברים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הצעת החוק של הנשיא אל-באג'י א-סבסי תהיה טעונה את אישור הפרלמנט, אך כבר עם הכרזתו יצאו עשרות אלפי קנאים אסלאמיים לרחובות והפגינו נגד כל שינוי עתידי שייערך בחוק האסלאמי. על פי החוק הקיים כיום במדינה, לגברים מותר לרשת כמות נכסים כפולה בהשוואה לנשים, ובנאום שנשא אמר הנשיא כי "החוק החדש יקנה לנשים שוויון בפני החוק".
עם זאת, לנשות תוניסיה עדיין מוקדם מדי לחגוג: בשל ההתנגדות באופוזיציה, הנשיא הותיר פתח להחרגות מהחוק, ואמר כי למשפחות תינתן האפשרות להחליט להשאיר המצב כמות שהוא מבחינתן, כלומר שגברים באותה המשפחה עדיין יוכלו להיות בעלי הנכסים המרכזיים בה, אם יחפצו בכך.
מאז מהפכת "האביב הערבי" ב-2011, מנסה תוניסיה לעלות על דרך הקדמה. כך לדוגמה, ב-2014 מוזערה כוחה של הדת והוענקו לאזרחים חירויות פרט חדשות. אותן חירויות העניקו לאזרחים זכויות רבות שאין במדינות השכנות לה או במדינות מוסלמיות אחרות, כמו מצרים ולוב.
סוגיית הירושות הפכה לאחת הסוגיות הפוליטיות הבוערות במדינה, זאת משום שהחוק הנוכחי בתחום נשען כאמור על החוק האסלאמי, ושינויו כרוך הלכה למעשה בחקיקה חילונית. באוגוסט שנה שעברה הוקמה ועדה מיוחדת בנושא שהמליצה להעניק זכויות חדשות לנשים.