קרסה הפסקת האש בסוריה - ובתוך שעות נהרגו עשרות בלחימה: זמן קצר לאחר שצבא סוריה הודיע רשמית על תום הפסקת האש, הקרבות - בעיקר באזור חאלב - התחדשו בעוצמה. על פי ארגונים זרים הפועלים בסוריה,עשרות אנשים - בהם גם ילדים - נהרגו ועוד כמאה נפצעו בהפצצות של צבא אסד ורוסיה. גופי תקשורת המשויכים לאופוזיציה תיעדו את הילדים שנפצעו בתקיפות והפיצו במערב את התמונות קורעות הלב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
באופוזיציה הסורית טענו שצבא אסד ורוסיה לא כיבדו את הפסקת האש ונתנו יד להפרות ושפיכות דמים, בעוד צבאו של אסד האשים אותם בפעולות חתרניות גם במהלך הפסקת האש. במקביל, האו"ם אישר כי שיירת סיוע הופגזה סמוך לחאלב, דבר שעורר זעם במטה האומות המאוחדות וגרר גינוי תקיף.
על פי דיווחים מסוריה, צבא אסד ורוסיה הפציצו שיירת סיוע הומניטארי של האו"ם. "אנחנו זועמים על ההתקפות שבוצעו", אמר בכיר באו"ם. "השיירה שהופצצה הייתה תוצאה של הכנות רבות והיא יועדה לסייע לאזרחים מנותקים".
פינוי חאלב יתעכב?
עוד דווח כי מטוסי חיל האוויר של צבא אסד, מלווים בכלי טיס רוסיים, הטילו פצצות מצרר וטילים על שכונות המורדים בחאלב ובסביבותיה: עד כה דווח על לפחות 34 הרוגים ומעל ל-100 פצועים בחמש תקיפות אוויריות על בתי תושבים.
על רקע הודעת צבא סוריה, מושל חומס אמר כי פינוי המורדים מסביבת העיר צפוי להתעכב, אך הוא נחוש לסיים את המהלך. הצבא הסורי האשים את "קבוצות הטרוריסטים" בניצול הרגיעה בכדי להתחמש. בצבא אסד, המורדים הפרו כ-300 פעמים את הפסקת האש ושבו על מחויבותם הלאומית "להילחם בטרור בדי להשיב את היציבות לאזור".
למרות הודעת הצבא הסורי, מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי הודיע כי מוקדם מדי להכריז על סופה של הפסקת האש. הוא אף הבהיר כי רק וושינגטון ומוסקבה הן אלו שיכולות להצהיר על תום הרגיעה, מאחר שהן אלו שהסכימו על כך.
מוקדם יותר האשים נציג האופוזיציה הסורית את רוסיה וסוריה בהפרות חוזרות ונשנות של הפסקת האש שהובילו בסופו של דבר לקריסתה. "המשטר הסורי לא כיבד את התנאים להפסקת האש. לצערנו, גם רוסיה לא כיבדה את ההסכמים", אמר הנציג. במקביל גורמים בארצות הברית וברוסיה מקיימים מגעים חשאיים בז'נבה בכדי להאריך את הרגיעה במדינה.
בתוך כך, בריטניה הודתה היום כי צבאה לקח חלק במתקפה שהתרחשה ביום שבת במהלכה נהרגו 62 חיילים של צבא אסד הנלחמים בכוחות דאע"ש במדינה. עם זאת, בבריטניה טוענים כי מטרת התקיפה לא הייתה החיילים. גם ארה"ב התנצלה על המתקפה ועל "אובדן החיים הלא מכוון" שנגרם כתוצאה ממנה.