ימים ספורים לפני תום מבצע "צוק איתן" ויממה לאחר חיסולם של שלושת בכירי חמאס, ביצע ארגון הטרור "טיהור" המוני של חשודים בשיתוף פעולה עם ישראל. בתמונות, שעוררו ביקורת בעולם, נראתה הוצאתם הפומבית להורג של 22 פלסטינים ברצועת עזה. בריאיון מיוחד לסוכנות הידיעות AP מספרת פלסטינית בת 48, שהפכה לטענתה למשתפת פעולה של ישראל, על דרכי הגיוס של ישראל ועל הפחד מפני שלטון חמאס.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בשנת 2012 הוצא להורג בעלה של האישה, אם לשבעה ילדים, לאחר שהורשע בשיתוף פעולה עם ישראל. גם האישה, שביקשה להישאר בעילום שם, נכלאה על ידי חמאס לאחר שהואשמה בשיתוף פעולה עם ישראל ובסיוע לבעלה.
לדבריה, בעלה עבד בפינוי אשפה בישראל בתקופה שקדמה להתנתקות, אך פוטר ואשרת העבודה שלו בוטלה בשל מעורבותו בגניבת רכב. היא הוסיפה כי במהלך מעבר מסיני לרצועת עזה עצרו את הבעל סוכנים ישראליים והציעו לו לשתף עמם פעולה בתמורה למתן אישור עבודה בישראל.
חשדה של האישה בנוגע למעשי בעלה התעורר לאחר שזה נהג לעלות שוב ושוב לגג ולערוך שם שיחות טלפון. "כששאלתי אותו למעשיו הוא הודה", היא מספרת. "הוא אמר שהוא לא פוגע באיש, רק נותן להם מספרי טלפון, שמות או מידע על המנהרות".
לאחר מכן, כשהגיעה עם אחד משבעת ילדיה לטיפול בבית חולים בישראל, סיפרה כי פנה אליה איש ביטחון ישראלי ונתן לה "כסף למתנות עבורה ועבור ילדיה". כמה ימים לאחר מכן סיפרה כי איש הביטחון הישראלי נתן לה 14 אלף דולר והוראות כיצד עליה לחלק את הכסף בין משתפי פעולה נוספים ברצועה. "השארתי כסף תחת אבנים, בזבל, על קירות", סיפרה.
"החיים שלנו הפכו לגיהינום, לא הפסקנו לפחד", סיפרה. "הסתכלתי מעבר לכתף כל הזמן. כשהייתי בחוץ וראיתי מכונית משטרה הייתי נתקפת בפחד". לדבריה, זמן קצר לפני מעצרם ב-2011, התבקש בעלה ממפעיליו הישראלים לצאת לכביש הראשי ולדווח להם כשתעבור מכונית. כשעה לאחר שדיווח למפעיליו על המכונית, היא הותקפה ושני פעילי חמאס שישבו בתוכה נהרגו.
זמן קצר לאחר אותו אירוע, נחטף בעלה על ידי חמושים רעולי פנים. במהלך מבצע "עמוד ענן" ב-2012, לאחר שמספר בכירי חמאס חוסלו ברצועה, ניגשו חמושים מהארגון לבית הסוהר, שלפו משם שישה משתפי פעולה, בהם גם בעלה של האישה, וירו בהם למוות.
ההוצאה ההמונית להורג לקראת סוף מבצע "צוק איתן" זכתה לגינויים נרחבים מארגוני זכויות אדם, בהם גם ארגונים פלסטינים. "זה היה מסר מבעית לשאר משתפי הפעולה, לחברה כולה", אמר סאלח עבד אל-עטי, פעיל חברתי בעזה.
שיתוף פעולה עם ישראל היה ונותר אחד הפשעים המגונים והחמורים ביותר בחברה הפלסטינית. גם בני משפחותיהם של חשודים מקפידים להתנער מהם לחלוטין. "הם סרטן בגוף החברה הפלסטינית, הם מכרו את נשמותיהם לשטן", אמר בעבר תושב הרצועה שאחיו הוצא להורג לאחר שהואשם בשיתוף פעולה עם ישראל.