בירת לוב הופכת שוב לשדה קרב: בשבוע האחרון אלפי אזרחים לובים בורחים מעיר הבירה טריפולי, בעוד חמושים ומורדים מ"צבא לוב הלאומי" לוחמים באזור כדי להפיל את ממשלתו של פאיאז אל סראג'. במשרד הבריאות הלובי דיווחו על עשרות הרוגים ופצועים, ביניהם אזרחים, חיילים וחמושים, ובעולם חוששים ממלחמת אזרחים נוספת.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
הגנרל חליפה חאפטר, שעומד בראש "צבא לוב הלאומי" ושולט כיום על מזרח המדינה, החל להילחם עם כוחותיו בעיר הבירה ביום חמישי האחרון. היום (שני) בשעות הצהריים, כוחותיו של הגנרל חאפטר תקפו את נמל התעופה היחיד של טריפולי אחרי שדחו הצעה של האו"ם להפסקת אש למטרות הומניטאריות.
הממשלה בטריפולי עדיין מקבלת הכרה מהקהילה הבינלאומית, אך היא ממתינה לסיוע חוץ בלחימה עצמה. אנשי האו"ם דוחפים להפסקת אש, על מנת לאפשר לעוד אלפי אזרחים שלכודים באזור הקרבות לקבל סיוע וחילוץ מהאש. צוותים דיפלומטים מרחבי העולם מתפנים מהאזור.
ארצות הברית, מדינות האיחוד האירופי ורוסיה קוראים לעצור את העימות שיכול להתדרדר במהירות למלחמת אזרחים. מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו אמר: "המהלך הצבאי החד צדדי הזה נגד הממשל בטריפולי מסכן אזרחים ופוגע בסיכויים לעתיד טוב יותר עבור לוב ועבור האזרחים הלובים".
לוב עדיין לא התאוששה ממלחמת האזרחים ב-2011, בה נפל שלטונו של הדיקטטור מועמר קדאפי. רוב שטח המדינה נשלט על ידי כנופיות קטנות ומקומיות, וב- 2014 התרחש בה סבב אלים נוסף, שחיזק את נאמני ארגון דאע"ש בלוב. זאת על אף שהאו"ם ניסה לקדם תכנית שיקום במדינה.
הגנרל חפטאר, לוחם בארגונים האסלאמיים ומקבל תמיכה ממצרים וממדינות נוספות בעולם הערבי. הוא היה אחד מהגורמים שהעלו את משטר קדאפי לשלטון ב- 1969, מאוחר יותר עבר להתגורר בארה"ב, וב-2011 חזר ללוב ופיקד על ארגון מורדים. עכשיו הוא מתכוון להמשיך ולהוביל את לוחמיו לכיבוש טריפולי, ואחר כך לכיבוש לוב כולה.