המתיחות בין ארה"ב ואירן עולה מדרגה: במשמרות המהפכה בטהרן טוענים הבוקר (חמישי) כי יירטו מל"ט ריגול של צבא ארה"ב בדרום אירן. בצבא ארה"ב הודפים את הטענות, ובהודעה שפרסם הפנטגון בתגובה לדברים נמסר כי לא פעל באזור כלי טיס אמריקני באותה העת. עם זאת, גורם אמריקני טען בפני כתב רשת FOX NEWS כי מל"ט אמריקני אכן יורט על ידי אירן מעל מרחב בינלאומי במיצרי הורמוז. היירוט לכאורה מגיע על רקע חילופי האיומים בין שתי המדינות, שהחריפו משמעותית מאז תקרית תקיפת שתי מכליות הנפט סמוך לעומאן בשבוע שעבר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
המל"ט האמריקני שהופל הוא מדגם "RQ-4 גלובל הוק": על פי הדיווח באתר הרשמי של הצבא האירני, כלי הטיס "העוין" עסק בפעילות ריגול ויורט דקות לאחר שחדר לשטח האווירי של אירן בדרום הרפובליקה האסלאמית. בצבא ארה"ב כאמור מכחישים את התקרית. מוקדם יותר השבוע טענו בצבא האמריקני כי אירן ניסתה ליירט מל"ט דומה, אך ללא הצלחה.
על רקע המתיחות שנראה שהולכת ומחריפה, ארה"ב אמש הודיעה באופן רשמי שתתגבר הכוחות האמריקנים במפרץ הפרסי - גם ביחידות המפעילות טילי פטריוט. עוד יכללו הכוחות מטוסים מאויישים ושאינם מאויישים לאיסוף מודיעין וכן "יכולות הרתעה אחרות".
שעות לפני האירוע, אמר נשיא ארה"ב בריאיון טלפוני לרשת פוקס ניוז כי הוא לא צופה עימות עם אירן. כנשאל לגבי אפשרות של מלחמה, השיב טראמפ כי הוא "חושש ממלחמת השליחים (פרוקסי) של אירן והטרור שלה. אני לא חושש מכלום, הכל תחת שליטה".
כבר בתחילת השבוע ארה"ב הודיעה כי בכוונתה לתגבר את כוחותיה במזרח התיכון באופן משמעותי, בעקבות החשש הגובר בוושינגטון מתוקפנות אירנית באזור. את הדיווח אישר שר ההגנה האמריקני, פטריק שאנהאן, שלפני שהודיע על התפטרותו מסר כי הורה לשלוח כ-1000 חיילים נוספים לאזור, וזאת "למטרות הגנתיות בלבד".
תגבור הכוחות מגיע על רקע החרפת האיומים האירנים ועלייה במתיחות בין שתי המדינות. "העוינות של אירן ונציגיה מאיימת על כוחות ואינטרסים אמריקנים באזור", הסביר שאנהאן. לדבריו, "המתקפות האחרונות של אירן רק מאשרות את המודיעין שבידינו". בחודש שעבר הודיעה וושינגטון כי תשלח 1,500 חיילים נוספים לאזור, בעקבות תקיפתן של מכליות נפט סמוך לאיחוד האמירויות.
בשבוע שעבר הותקפו כאמור שתי מכליות נוספות במפרץ עומאן במה שנראה כשיא חדש במתיחות במפרץ הפרסי: לטענת ארה"ב, אירן היא שאחראית לפגיעה במכליות, ומשרד ההגנה אף פרסם סרטונים לאחר התקיפה שלדבריו מוכיחים זאת. את הגרסה האמריקנית כבר אימצו באירופה, בין היתר ממשלות בריטניה וגרמניה. ברקע ההודעה על תגבור הכוחות, אמר השבוע מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו כי על אף שארה"ב בוחנת אפשרויות צבאיות כדי להתמודד עם האיום האירני, פניה של ארצו אינן למלחמה.