כוחות ביטחון מצריים וכן לוחמי מיליציות בסיני אחראים יחד בביצוע פשעים נגד האנושות בחצי האי, כך נטען בדוח של ארגון משמר זכויות האדם (Human Rights Watch). הארגון מאשים את הממשל בהפרות חמורות של זכויות אדם בסיני, לרבות חטיפות, עינויים ורציחות במסגרת המאבק בארגונים החמושים, וכן את המיליציות עצמן בביצוע מעשים דומים כלפי מאות מתושבי חצי האי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הממשל והארגונים החמושים, חלקם מזוהים עם דאעש, נלחמים זה זמן רב בצפון סיני ובקהיר הכריזו על שטח זה כאזור צבאי סגור, כך שאין שם תקשורת חופשית. רשת BBC הבריטית פנתה לגורמים בממשל המצרי וביקשה הסברים על הטענות הקשות, אלא שבקהיר מכחישים שאנשי ביטחון מפעילים אמצעים לא חוקיים.
לפי הדוח, מבוגרים וילדים החל מגיל 12 נעצרו והוחזקו בבתי כלא סודיים, לפעמים במשך חודשים. עוד כלולים בו מקרים שבהם עצורים או שבויים ספגו התעללות פיזית מצד חיילים, שכללה חבטות או מכות חשמל. הדוח מציין כי שלושה מבין העצורים מתו כתוצאה מטיפול לקוי, כך לפי עדויות של עצורים לשעבר.
מאז תחילת הלחימה בצפון חצי האי ב-2013, עשרות אלפים מתושבי האזור פונו או התפנו מבתיהם בגלל הלחימה. בדוח נטען גם כי הממשל ביצע תקיפות לא חוקיות מהאוויר וביבשה שכתוצאה מהן נהרגו כמות בלתי ידועה של אזרחים.
הארגון מפנה גם אצבע מאשימה לעבר ארגוני החמושים ופעולותיהם כלפי תושבים שנקלעו לקרבות. בדוח מפורטים פעולות ענישה קשות כמו תליות והלקאות פומביות שמבוצעות במסגרת מערכת המשפט של הארגונים, באופן שחורג מהסטנדרטים בינלאומיים. לפי הדוח, קיים חשד שהארגונים המזוהים עם דאעש בסיני אחראים בביצוע "פשעים מזעזעים".
צפון סיני, שבו מתגוררים כחצי מיליון תושבים, הפך לשטח הפקר וחסר חוק מאז הדחת הנשיא לשעבר חוסני מובארק ב-2011. האלימות הסלימה בעקבות הדחת מחליפו, מוחמד מורסי, כשנתיים לאחר מכן. הנשיא הנוכחי, עבד אל-פתח א-סיסי, פתח במתקפה רחבת היקף נגד ארגוני החמושים בחצי האי, ללא הצלחה יתרה, ומאז האזור נחשב לשדה קרב אכזרי.