נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס היום (שלישי) למצור על קטר וצייץ כי במהלך הביקור שלו במזרח התיכון הוא הזהיר את עמיתיו שאי אפשר להמשיך לממן אידאולוגיה קיצונית. לדבריו המנהיגים עמם שוחח, הצביעו על קטר כמי שמממנת קיצוניים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בציוץ נוסף כתב: "טוב לראות שהביקור אצל המלך בערב הסעודית ו-50 מדינות נוספות כבר משתלם - הם אמרו שהם ינקטו בקו קשה נגד מימון טרור, וכל השיח הפנה לקטר. אולי זו תהיה תחילת הסוף של זוועות הטרור". סוכנות הידיעות רויטרס מפרשת את הציוצים כניסיון של טראמפ לקחת קרדיט על הקרע בין המדינות הערביות במזרח התיכון, בשעה שגם בוושינגטון וגם במדינות מערביות אחרות, מנסים למצוא פתרון למשבר.
מוקדם יותר היום דיווח ה"פייננשל טיימס" כי קטר שילמה דמי כופר בגובה מיליארד דולרים לארגון אל-קאעידה כדי לשחרר מהשבי כמה מבני משפחת המלוכה - מה שהוביל להחלטתן של מדינות ערביות להודיע על ניתוק היחסים עם המדינה.
אתמול הודיעו במפתיע סעודיה, מצרים, איחוד האמירויות ובחריין על ניתוק היחסים עם קטר, זאת בעקבות מה שהוגדר כתמיכה בטרור אסלאמי שפוגע ביציבות באזור. לטענת ה"פייננשל טיימס", הקטרים אולצו לשלם את הכופר בכדי להביא לשחרוררם של 26 בני אדם שנתפסו בעירק ו-50 חיילים שנחטפו בסוריה, מה שהוביל להידרדרות המדינית ביחסים בינה למדינות הערביות. התשלום הועבר לאחד הארגונים הסורים המסונפים לאל קאעידה במהלך חודש אפריל.
בינתיים, הדרמה המדינית מגיעה גם למרכולים בקטר. מאז ההודעה על ניתוק היחסים, אזרחים רבים הציפו את הסופרמרקטים ורשתות השיווק כדי להצטייד במזון וציוד מחשש למחסור. התושבים המודאגים מהאפשרות שיישארו ללא מזון וציוד בסיסי נהרו למרכולים והסתערו על המדפים.
מרבית הסחורות המגיעות לקטר עוברות דרך סעודיה, ועל כן החשש שעם ניתוק היחסים יורגש מחסור חמור במדינה. זאת ועוד, כלכלת המדינה המונה 2.235 מיליון תושבים בלבד, נשענת על ייבוא סחורות מסעודיה ומצרים - מה שמגביר עוד יותר את החשש להיעדר סחורות.
במרכזי קניות רבים בעיר הבירה דוחה נצפו מדפים ריקים במרקולים, בדגש על מחלקות הבשר. במקביל, בקטר לא ניתן לרכוש מטבעות זרים של המדינות הערביות שהכריזו על ניתוק היחסים.