מועצת הביטחון של האו"ם קראה אתמול (שבת) פה אחד להפסקת אש בסוריה למשך 30 ימים, על מנת לאפשר סיוע הומניטרי ורפואי לע'וטה, פרבר דמשק שהותקף במשך ימים ארוכים ובו נהרגו למעלה מ-500 אזרחים בתוך פחות משבוע. למרות הקריאה הבינלאומית להפסקת אש, הבוקר (ראשון) שב המשטר הסורי לתקוף בע'וטה - כך לטענת עדי ראייה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בסוריה דווח כי המשטר תקף מהאוויר ומהקרקע במזרח ע'וטה ביום השמיני למתקפות באזור: טרם דווח כמה אנשים נפגעו בהפצצות. כוחות צבא אסד החלו להילחם עם מספר גורמי אופוזיציה ומורדים באזור המובלעת.
ברשת אל ג'זירה דווח על מספר ניסיונות של המשטר הסורי שנהדפו על ידי המורדים, בעוד הסורים מנסים לפגוע במקומות מסתור ואף במנהרות תת-קרקעיות שלפי החשד הוקמו באזור.
בסוכנויות הידיעות באירן פורסם הבוקר כי טהרן וסוריה יכבדו את הפסקת האש שיזם האו"ם אך המסר המשותף, לפי הדיווחים, היה: "נמשיך בתקיפות על פרברי דמשק המוחזקים בידי טרוריסטים".
"לעצור את ההפצצה המאסיבית והנוראית"
הפסקת האש נועדה לאפשר הכנסת מזון ותרופות למובלעת, בה מתגוררים כ-400 אלף איש. בשבוע שעבר בוצעו תקיפות רבות של הסורים, בגיבוי הרוסים: לפי הדיווחים נהרגו יותר מ-500 אזרחים בתוך שבוע ונפצעו יותר מ-2000, ובאזור הוכרז על משבר הומניטרי חריף.
מזרח ע'וטה נחשב למעוז האחרון של המורדים ממזרח לדמשק: מצור הוטל על האזור כבר בשנת 2013. באו"ם שבו והזהירו מפני החרפת המצב ההומניטרי במקום לאחר ש-12 בתי חולים נפגעו בהפצצות. הפצצות בעוט'ה שמבוצעות על ידי משטר אסד ובסיוע חיל האוויר הרוסי נחשבות לטבח הגדול ביותר שביצע משטר אסד נגד מורדים ואזרחים לא מעורבים מזה חודשים.
ההצעה להפסקת אש, בתמיכת כוויית ושוודיה, עוכבה מספר פעמים בשל התנגדות רוסיה – אך לבסוף אושרה אתמול פה אחד. בעקבות עמדת רוסיה, מועצת הביטחון לא ציינה מתי הפסקת האש צפויה להתחיל. שליח האו"ם המיוחד לסוריה, סטפן דה מיסטורה, אמר כי יש קיים צורך דחוף בהפסקת אש על מנת "לעצור את ההפצצה המאסיבית והנוראית".