שר החוץ הירדני יצא אמש (שלישי) נגד "חוק ירושלים המאוחדת", שעבר ביום שני בקריאה שניה ושלישית בכנסת. "אישור הכנסת את חוק היסוד המתוקן, ההחלטה של מפלגת השלטון לספח התנחלויות ולכפות ריבונות על הגדה המערבית לא תקפות תחת החוק הבינלאומי", צייץ איימן ספאדי בטוויטר. "ישראל ממשיכה לאמץ החלטות חד-צדדיות ולא חוקיות, שמונעות מהאזור את השלום שמגיע לו ושהוא האינטרס העולמי".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מוקדם יותר אמש התייחס גם דוברו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, לחוק, אותו כינה "הכרזת מלחמה נגד העם הפלסטיני וזהותו הפוליטית והדתית". אבו רודיינה התייחס ישירות לחוק וטען כי הוא מצביע על חוסר הרצון הישראלי להתקדמות מדינית. "ההצבעה הזו מדגישה בבירור את זה שהצד הישראלי הכריז רשמית על סיום התהליך המדיני", אמר.
דוברו של אבו מאזן התייחס גם להכרזתו של הנשיא טראמפ והכרתו בירושלים כבירת ישראל. "אין כל לגיטימציה להחלטת טראמפ", אמר. "לא נאפשר בשום קבלת החלטות קריטיות בנוגע לעתיד האזור והעולם".
אבו רודיינה הזהיר מפני "התוקפנות הישראלית" המתמשכת ו"ניסיונותיה לנצל את ההחלטה האמריקנית שתוביל להרס הכל". הדובר המשיך ודרש פעולה ערבית, אסלאמית ובין לאומית "כדי להתעמת עם ישראל שדוחפת את האזור כולו לפי תיהום".
מליאת הכנסת אישרה ביום שני, ברוב של 64 ח"כים בעד ו-51 מתנגדים (ח"כ שלח התכוון להתנגד ונרשם בטעות כנמנע), את התיקון ל"חוק יסוד: ירושלים בירת ישראל" שאמור להקשות על משא ומתן על עתיד העיר. על פי התיקון, שעבר בקריאה שנייה ושלישית, יידרש רוב של 80 חברי כנסת לכל שינוי במעמד הבירה או מסירה עתידית של שטחים ממנה במסגרת הסכם מדיני, במקום רוב של 61 ח"כים, כפי שהיה עד כה.
על התיקון שזכה לכינוי "חוק ירושלים המאוחדת" חתומים 22 ח"כים מכלל סיעות הקואליציה, ומעבר להגדלת כמות הח"כים הדרושה לאישור כל שינוי במעמד העיר, הוא נועד לעדכן את השטח המוניציפלי של ירושלים ולעגן אותו בספר החוקים.
התיקון מוסיף לנוסח החוק בחלק שמגדיר את התחום העירוני של ירושלים, את המילים: "השטח המתואר בתוספת לאכרזה על הרחבת תחום עיריית ירושלים מיום כ' בסיוון התשכ"ז (28 ביוני 1967), שניתנה לפי פקודת העיריות, והכול כפי שהיה בתוקף ביום תחילתו של חוק-יסוד: ירושלים בירת ישראל".