חנאן אל-חארוב, מורה בחטיבת הביניים ממחנה הפליטים דהיישה שליד בית לחם, מחנכת את תלמידיה להשתחרר ממעגל האלימות. על תכנית החינוך שפיתחה על סמך ניסיונה האישי עם ילדיה, היא קיבלה את התואר המורה המצטיינת בעולם - תואר שבצידו צ'ק על סך מיליון דולר.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
אל-חארוב קיבלה את התואר והמענק בטקס שנערך אמש (ראשון) בדובאי. "תאמינו ברעיונות שלכם, תשכנעו אנשים ברעיונות שלכם, תעמידו אתגרים מול העולם כולו ותשכנעו אנשים ברעיונות שלכם ותפיצו אותם - כך, גם אתם תוכלו למצוא את עצמכם במקומות כאלה", אמרה המורה במעמד קבלת הפרס.
בבית הספר באל-בירה, שבו מלמדת בימים אלו אל-חארוב, ממתינים לה תלמידיה שתגיע בחזרה, אבל בינתיים, הטלפונים לא מפסיקים לצלצל. המורים והתלמידים חוגגים את ההישג ומברכים את המורה על התואר. "היא עץ זית פלסטיני - כלומר - גאווה לאומית פלסטינית איתנה", אמרו המורים בבית הספר בשיחה עם חדשות 2 Online.
משחקים נגד אלימות
אל-חארוב הפכה למורה אחרי שילדיה ובעלה נחשפו לאירועים אלימים בשטחים. "זה שינה את התנהגות הילדים שלי לחלוטין, גם מבחינה אישית וגם מבחינת החינוך", היא סיפרה. "הרגשתי שאני לבד במסע שעברתי עם הילדים שלי בחוויה הזו, אף מורה לא עזר לנו להחזיר את התלמידים למסלול".
בלי עזרה ממערכת החינוך, היא ומשפחתה החלו להשקיע במשחקים ובפעילות בביתה שבמחנה הפליטים. הפעילות משכה את סקרנותם של יותר ויותר שכנים ומקרים. "ההתנהגות והציונים של הילדים החלו לעלות", אומרת המורה ומוסיפה שהכניסה את אותם משחקים שפיתחה בבית לבית הספר ובעזרתם היא גורמת לתלמידים להתנער מהאלימות.
"לא כל הילדים חווים מעצרים, תקיפות מחסומים ואירועים אלימים שמוכרים היטב באזור שלנו". היא טוענת. "אבל גם הם נתקלים בזה ברשתות החברתיות ועל המסכים, זה עדיין משפיע עליהם".
"אני אומרת למורים, בין אם פלסטינים או מורים מכל העולם, המשימה שלנו היא משימה הומניטרית, זו משימה אצילית- הנשק היחיד שלנו הוא הידע והחינוך", ציינה אל-חארוב. גם האפיפיור היה מבין מברכיה של המורה מהשטחים. "המשחקים הם דרך ללמוד את האושר שבחיים, כך אנו לומדים להיות יצורים חברתיים", אמר פרנציסקוס.