הישג נוסף למורדים החות'ים בתימן: הבוקר (רביעי) הצליחו המיליציות, המקבלות סיוע מאירן, להשתלט על בסיס גדול סמוך לעדן ולהגיע עד לאזור המפרץ. בכך למעשה הצליחה טהרן להשיג שליטה כמעט מלאה במדינה. ממשלו של הנשיא עבד מנצור האדי העביר בקשה למועצת הבטחון של האו"ם להתערב באופן בהול בנעשה במדינתו, שנופלת לידי המורדים חמושים ונגררת למלחמת אזרחים מדממת שאיש לא רואה את סופה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הדיווחים בטלוויזיה הממלכתית של תימן, המורדים עצרו את שר ההגנה התימני. מקור ביטחוני בלשכת הנשיאות אישר לסוכנות הידיעות הצרפתית כי הנשיא האדי עזב את המדינה, לאחר שבימים האחרונים שהה בארמונו בעדן.
למרות הדיווחים על הדחתו של הנשיא, גורמים רשמיים בלשכת הנשיאות אמרו כי האדי לא עזב את תימן ואין לו כל כוונה לעזות זאת. בעקבות עזיבתו של האדי את המדינה, הכריזו המורדים על פרס של 100 אלף דולר לכל מי שיצליח ללכוד אותו, כך על פי גורם במשרד ההגנה התימני.
אמש דווח על תזוזת כוחות סעודיים לעבר הגבול, מחשש להשתלטות המורדים השיעים על עדן, אך עד כה לא התקבלו דיווחים על עימותים בין הצדדים. בשלב זה הסעודים הצהירו כי בכוונתם אף לפתוח במתקפה אווירית על מעוזי המורדים בתוך השטח התימני.
סעודיה מתכננת מתקפה אווירית על מעוזי המורדים
בתחילת השבוע התנהלו קרבות קטלניים בעיר עדן בין כוחות הנאמנים לנשיא האדי לבין תומכי הנשיא הקודם עלי עבדאללה סאלח. בשבוע שעבר תקפו מטוסי קרב את ארמון הנשיאות בעדן, שם התבסס הנשיא האדי לאחר שנאלץ להימלט בחודש שעבר מצנעא.
בספטמבר האחרון הגיעה לשיאה המתיחות בתימן לאחר שהמורדים החות'ים השתלטו על הבירה צנעא והחלו להתקדם ברחבי המדינה. ב-2011 נאלץ הנשיא סאלח לוותר על שלטונו לטובת האדי בעקבות מחאות המוניות במדינה, אך גם לאחר מכן נותר דמות רבת השפעה. כיום סאלח והמורדים החות'ים הם בני ברית, וזאת למרות שלחם נגדם בזמן כהונתו כנשיא.