ארגון המדינה האסלאמית פרסם היום (חמישי) הודעת שמע שבה נטל אחריות על הפיגוע בבירת תוניסיה, פיגוע דמים שגבה את חייהם של 23 בני אדם, בהם תיירים זרים רבים. כעת מביעים חשש במדינה מדריסת הרגל של ארגון הטרור האכזרי במדינות אפריקה, דבר שעלול לפגוע אנושות בכלכלה האזורית. "זו הטיפה הראשונה מתוך הגשם הצפוי", איימו פעילי הטרור.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בהקלטה שהועלתה לרשת, ומאז פורסמה בתחנות הרדיו והטלוויזיה בתוניסיה, התגאו נציגי דאע"ש בפיגוע שהתרחש אתמול סמוך למתחם הפרלמנט. הם אף היללו את מבצעי הפיגוע וכינו אותם "אבירי המדינה האסלאמית". במקביל, רשויות המדינה מדווחות כי הצליחו לשים את ידיהם על תשעה בני אדם בחשד שהיו מעורבים במקרה.
נטילת האחריות של הארגון מעוררת דאגה בקרב המשטרים השונים בצפון אפריקה - וגם במדינות המערב. המשטרים השונים גם בצפון אפריקה וגם במערב. מאז שהשתלטו ארגונים שמזדהים עם דאע"ש על חלקים ממזרח לוב, התגבר זרם הפליטים מחופי לוב לכיוון איטליה, ובאירופה חוששים שבדרך זו ייתכן שגם טרוריסטים יוברחו בעתיד ליבשת הישנה.
פיגוע הדמים האכזרי אירע אתמול, כשחמושים השתלטו על מוזיאון אשר מהווה חלק ממתחם הפרלמנט התוניסאי. החמושים, ככל הנראה שניים, לבשו מדי צבא והסתערו על המתחם. הם הרגו 20 תיירים זרים וגם שלושה מקומיים במה שהפך לפיגוע הטרור הגדול ביותר במדינה בשנים האחרונות.
תוניסיה, שבישרה את תחילת "האביב הערבי" בסוף 2010, הייתה דוגמה נדירה להצלחה של המהפכות עד כה. מאז הדחתו של הנשיא הוותיק בן-עלי עלתה לשלטון מפלגה אסלאמית מתונה שייצבה את השלטון והצליחה להחזיר את זרם התיירים למדינה.
בתוניסיה חוששים שהפיגוע יפגע בתיירות שמספקת בין 10% ו-15% מהתל"ג המקומי. חופי המדינה הצפון אפריקנית ואתרי העתיקות שלה מהווים מוקד משיכה לתיירים רבים, כמו אלה שנפגעו אתמול. במדינה חוששים שהפיגוע יפגע בתיירות המתאוששת, ויגרום לפגיעה נוספת בכלכלה אחרי הטלטלה שעברה המדינה.