שליט לוב מועמר קדאפי ואנשי משטרו איבדו כל לגיטימציה וחייבים לפרוש כדי לסיים את האלימות במדינה - כך לפי הודעה דחופה ששיגרו הערב נשיא צרפת ניקולא סרקוזי וראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון.
בהצהרה המשותפת שהופנתה לנשיא האיחוד האירופי הרמן וון רומפוי, קראו המנהיגים ליצור תכניות סיוע לעם הלובי המורד, כולל הכרזה על שמי לוב כ"שטח אסור לטיסה".
"ברור לנו שהמשטר הלובי איבד כל לגיטימציה שהייתה לו", נכתב בהצהרה. "כדי לסיים את סבלו של העם הלובי, על מועמר קדאפי ואנשיו לעזוב". המנהיגים גם קראו לאיחוד האירופי להכיר במועצה הלובית הלאומית, שמייצגת את המורדים, כישות פוליטית שולטת.
לוב: ננתק קשרים דיפלומטיים
שרי החוץ של מדינות המפרץ פרסמו גם הם הודעה דומה הערב, בטענה ש"המשטר בלוב איבד את הלגיטימציה שלו".
בלוב כבר הגיבו להצהרה המערבית ואיימו לנתק את כל הקשרים הדיפלומטיים עם צרפת ושאר מדינות המערב "אם הם ימשיכו לגבות את המורדים", כך אמר המשנה לשר החוץ הלובי.
לפי הדיווחים שמגיעים מלוב, בינתיים, נראה שכוחותיו המיוחדים של קדאפי דווקא מצליחים לדחוק את המורדים. לפי רשת "אל ג'זירה", המורדים נסוגו מהעיר ראס לנוף.
ארה"ב: מנתקים היחסים עם לוב
לראשונה מאז פרוץ גל ההפיכות במזרח התיכון, מתכוונת מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון להגיע לאזור. "בשבוע הבא אבקר בקהיר ובתוניס, על מנת להיפגש ישירות עם הבכירים המצרים והתוניסאים", אמרה הערב קלינטון, והוסיפה כי במהלך פגישותיה היא צפויה להיוועד גם עם נציגי האופוזיציה המקומיים בשתי המדינות.
"אני מתכוונת להעביר לבכירים מסר של תמיכה מממשל אובמה ומהעם האמריקני, בתקווה לשותפות וחברות בעשייה החשובה של המעבר לדמוקרטיה", הוסיפה קלינטון. "אנו מודעים לקשיים הצפויים. אנו רוצים להבטיח שמצרים ותוניסיה יהווה מודל לדמוקרטיה שאנו רוצים לראות".
במקביל, הודיעה קלינטון כי ארצות הברית החליטה להשעות עד להודעה חדשה את כל קשריה עם לוב. "אנו משעים את הקשרים שלנו עם שגרירות לוב", הודיעה מזכירת המדינה האמריקנית והוסיפה כי הממשל האמריקני עודו תומך בעם הלובי ובדרישתו לסיים את משטר קדאפי מיד.