תיירים נתקעו, בתי מלון הוצפו וכבישים הפכו לנהרות לאחר שגשם שוטף היכה באי הקנרי לנזרוטה שבאיים הקנריים הספרדים. נופשים נלכדו בכאוס לאחר שגשמים עזים הביאו לשטפונות הרסניים וגרמו למצב חירום ואזהרת מסע של ממשלת בריטניה.

הסופה שמכונה אוליבר, שטפה את חלקי ספרד, פורטוגל והאיים הקנריים, והביאה לגשם שוטף עוצמתי גם משקעים של יותר מחודש תוך שעתיים בלבד. באזורים מסוימים נרשמו עד 97.5 ליטר למ"ר, במיוחד במוקדי תיירות כמו קוסטה טגיס, סן ברטולומה ובירת האי ארסיפה.

המבול הותיר מלונות ללא חשמל או מים זורמים, כבישים מצופים בבוץ ומכוניות שקועות או נטושות. שירותי החירום הגיבו ליותר מ-300 קריאות ברחבי האי, עם 152 בקוסטה טגיס ו-70 בארסיפה בלבד. הרשויות לא דיווחו על נפגעים, אך הנזק לתשתיות ולמקומות לינה רב.

התייר הבריטי מייק האלט, בן 53, תיאר את הסצנה כתחושה של "ארמגדון". לאחר שחזרו מטיול בקצה הדרומי של האי, שלא הושפע ברובו מהסערה, האלט ואשתו מצאו את עצמם מנווטים בכבישים מהירים מוצפים בדרך למלון שלהם. כשהגיעו הם גילו שהמלון הוצף ואין בו מים זורמים: "מכבי האש היו במלון כל הלילה ושאבו מים", אמר האלט. "המקום היה מוצף לגמרי. מעולם לא ראיתי כזה שיטפון". לאורחים בבתי מלון ברחבי האי נאמר שהם יצטרכו להישאר לפחות לילה נוסף, וסופקו להם מים בבקבוקים, והוצעה גם האפשרות למצוא מקומות לינה חלופיים או חזרה מוקדמת הביתה.

סרטונים שעלו לרשתות החברתיות מרחבי האי מציגים תמונה דרמטית – נהרות שעלו על גדותיהם, רחובות שהפכו לנחלים חומים, בניינים שקועים, ופחים שנסחפו בזרם. בארסיפה דיווחו התושבים על ריח חזק של ביוב כאשר מערכות הניקוז הוצפו.

לנזרוטה משכה 3.4 מיליון תיירים בשנת 2024, רבים מהם מבקרים בריטים וגרמנים שחיפשו את החמימות של האי לאורך כל השנה. תעשיית התיירות המקומית עומדת כעת בפני התאוששות קשה, עם אי ודאות לגבי כמה זמן יימשכו מאמצי הניקוי. אנריקה אספינוזה, ראש שירותי החירום של ממשלת לנזרוטה, אמר: "עבדנו כל הלילה. כמה בתים מוצפים, ומה שנותר למעשה זו כמות גדולה של בוץ". הוא הוסיף כי האזורים שנפגעו בצורה הקשה ביותר כוללים גם את הערים נזארת, טהיצ'ה וגוואטיסה.

למרות שמצב החירום הוסר, הרשויות ממשיכות מזהירות תושבים ותיירים כאחד להימנע מנסיעות מיותרות ולעקוב אחר עדכוני מזג האוויר. ההצפה באה בעקבות סדרה של אירועי מזג אוויר קיצוניים שפוקדים את ספרד בשבועות האחרונים, כאשר חלקים מהיבשת הושפעו גם הם מסופות ומגשם עז.