ההסתבכות החדשה של התובע הכללי בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג: האו"ם החל לחקור טענות על כך שכרים ח'אן נקם אישית בעובדים ואנשי צוות כפופים לו שדיווחו או העידו בחקירת ההטרדות המיניות שבהן הוא מעורב. על רקע זה הדיח כרים ח'אן לפחות ארבעה עובדים בלשכתו, כך לפי דיווח שפורסם אתמול (שישי) ברויטרס.

עורכי הדין של ח'אן פרסמו הצהרה בכתב בתגובה על הטענות, ודחו את כל ההאשמות נגדו. לטענתם, "הוא מתכוון לשתף פעולה באופן מלא ושקוף עם החקירה".

לפני חמישה חודשים הגוף המנהל של בית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג פתח בחקירה חיצונית בחשד להתנהגות מינית בלתי הולמת נגד ח'אן. אז, שני מקורות שונים סיפרו כי החקירה נפתחה בצל הכחשותיו של ח'אן, שטוען כי הטענות נגדו "עולות בקנה אחד" עם "מבצע מיסאינפורמציה נגדו" על רקע הבקשה לצו מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט.

ברויטרס דווח גם כי פורסם מכתב של מדינות חברות בבית הדין שקוראות לתובע הכללי להתפטר מתפקידו על רקע הטענות נגדו. ח'אן שב והכחיש את הטענות נגדו, וקרא לחקור אותן ואת המקור שלהן.

מקור נוסף אמר לרויטרס כי המתלוננת שבה פגע לכאורה ח'אן אמרה כי "אין לה ביטחון" בעצמאות הגוף הפנימי של בית הדין, מכיוון שמי שצפוי לאייש את עמדת הניהול שלו היה בעברו חבר בצוות של ח'אן. היא הסבירה כי עצם הדלפת התלונה שלה נגד ח'אן פוגעת בביטחון שלה בגוף המנהל של בית הדין.