לפחות 5 בני אדם נספו ויותר מ-1,200 מבנים נהרסו במספר מוקדי שרפה באזור לוס אנג'לס, כך דווח הלילה (בין רביעי לחמישי) ב-CNN. הסיבה לפרוץ השרפות העזות, שהחלו בשלישי בלילה - טרם ידועה ונמצאת תחת חקירה.

השרפות בלוס אנג'לס - מה שצריך לדעת

  • לפחות 5 בני אדם נספו, למעלה מ-1,200 מבנים נהרסו
  • הנזק הכללי נאמד ב-52 מיליארד דולר לכל הפחות
  • 150 אלף בני אדם נמצאים תחת פקודות פינוי
  • יותר מ-2,000 לוחמי אש פועלים במוקדים השונים
  • הנשיא ביידן שלח 5 מטוסי כיבוי, 10 מסוקים ועשרות כבאיות לאזור
  • במשטרת לוס אנג'לס הגיבו ל-4,000 קריאות
  • מוזיאונים נסגרו, פארקי שעשועים הושבתו ואירועי תרבות וספורט נדחו
ההרס בעקבות השרפות בלוס אנג'לס (צילום: David Swanson, Reuters)
ההרס בעקבות השרפות בלוס אנג'לס | צילום: David Swanson, Reuters

השרפה בפסיפיק פליסיידס (Pacific Palisades), סמוך לסנטה מוניקה, כבר נחשבת להרסנית ביותר בהיסטוריה של האזור, לאחר שהתפשטה אל מעבר ליותר מ-15,800 דונם - ועודנה בוערת. מפקד תחנת הכיבוי של לוס אנג'לס אמר כי לפחות 1,000 מבנים נהרסו רק בפליסיידס, ולפי חברת AccuWeather הנזק בכלל המטרופולין נאמד נכון לשעה זו כבר ביותר מ-52 מיליארד דולר.

השרפה באזור איטון, אשר נמצאת בסמוך לעיר פסדינה ונחשבת למוקד השני בגודלו וחומרתו, התפשטה כבר ליותר מ-10,000 דונם ומאיימת כעת על כ-13 אלף מבנים. חמשת בני האדם שנספו במאורעות הקשים של היומיים האחרונים איבדו את חייהם במוקד זה של השרפות.

השרפות בלוס אנג'לס (צילום: Daniel Cole, Reuters)
השרפות בלוס אנג'לס | צילום: Daniel Cole, Reuters
ההרס בעקבות השרפות בלוס אנג'לס (צילום: Daniel Cole, Reuters)
ההרס בעקבות השרפות בלוס אנג'לס | צילום: Daniel Cole, Reuters

ב-CNN דווח כי יותר מ-150 אלף בני אדם באזור לוס אנג'לס, העיר השנייה בגודלה בארצות הברית, נמצאים תחת פקודות פינוי. במקביל, למרות שמעל ל-2,000 לוחמי אש פועלים כדי לכבות את השרפות, דווח כי למחלקת הכיבוי של המחוז אין מספיק כוח אדם כדי להילחם בהן - וכי מזג האוויר והרוחות החזקות מסייעות להתפשטותן. בנוסף, במשטרת לוס אנג'לס דיווחו כי הגיבו לכ-4,000 קריאות שקיבלו במוקד 911. 

בתיעודים שפורסמו ברשתות החברתיות נראים ממדי ההרס באזורים השונים של לוס אנג'לס. בסרטונים השונים ניתן לראות מבנים קורסים, בעלי חיים מתרוצצים ברחובות - ואת הערים עצמן שנראות כאילו לאחר אפוקליפסה. קתרין ברגר, מפקחת מחוז לוס אנג'לס, השוותה את ההשלכות של השרפה באזור איטון לתנאים של "מדינת עולם שלישי". "שום דבר לא דומה למה שראיתי היום", אמרה ל-CNN.

ראש עיריית לוס אנג'לס קארן בס הביעה הזדהות ודאגה לאלו שנפגעו מהשרפות הקשות. "לאלה שברחו מבתיהם ובמיוחד לאלה שאיבדו אותם - הלב שלנו נשבר עבורכם ואנחנו עומדים לצדכם", אמרה. הנשיא ביידן שיתף תמונה ב-X עם לוחמי האש שפועלים בלוס אנג'לס והודה להם על עבודתם. כמו כן, הודיע שצוותו שלח לאזור 5 מטוסי כיבוי ו-10 מסוקים, כמו גם עשרות כבאיות.

מנגד, הנשיא הנבחר דונלד טראמפ האשים את מושל קליפורניה גאווין ניוסום בשרפות הענק. בפוסט ברשת החברתית TRUTH, כתב: "ניוסום סירב לחתום על הצהרת שיקום המים שהונחה בפניו, שהייתה מאפשרת למיליוני ליטרים של מים, מעודפי גשם והפשרת שלג מהצפון, לזרום מדי יום לאזורים רבים בקליפורניה - כולל האזורים הבוערים כעת, בצורה אפוקליפטית כמעט". בהצהרה בתגובה, מנהל התקשורת של ניוסום האשים את טראמפ כי הוא "משחק בפוליטיקה" בזמן שהשרפות ממשיכות לזרוע הרס.

בשל השרפות החריגות, נדחו אירועים רבים שהיו אמורים להתקיים באזור כמו משחק ההוקי בין לוס אנג'לס קינגס וקלגרי פליימס. כמו כן, מוזיאונים נסגרו, פארק השעשועים של אולפני יוניברסל בהוליווד הושבת והקרנות וצילומים של סרטים וסדרות נדחו. במקביל, התרחשו הפסקות חשמל ענקיות וכ-1.5 מיליון בני אדם במחוז לוס אנג'לס הושבתו. בשל כך, גם הרכבת התחתית בעיר החלה לפעול ללא תשלום. 

מפת המטרופולין של לוס אנג'לס: מוקדי השרפות המרכזיים נמצאים מצפון מזרח לפסדינה (איטון), בין סן פרננדו לסנטה קלריטה (הרסט) - וסמוך לסנטה מוניקה, בוורלי הילס ומאליבו (פליסיידס).