בעקבות חשיפת המחדלים סביב הדוקו Gaza: How to Survive a Warzone ("עזה: איך לשרוד אזור מלחמה") של רשת BBC, שרת התרבות של בריטניה ליסה ננדי זימנה היום (שישי) את ראש תאגיד השידור הבריטי לשיחה דחופה.

עוד בנושא ב-N12:

רשת BBC עומדת במרכזה של סערה בשבוע האחרון לאחר שהתברר כי אחד ממפיקי הסרט שילב בצילומים את עבדאללה, בנו של בכיר חמאס איימן אל-יאזורי, המכהן כסגן שר החקלאות ברצועה. אמו של הילד, אחד מגיבורי הסרט, אף קיבלה תשלום עבור השתתפותו. בתוך כך, הסרט הוסר משירות הצפייה הדיגיטלי של התאגיד, iPlayer, ולא צפוי לחזור לספריית התוכן.

בתום ישיבה שקיימה ההנהלה הבכירה של תאגיד השידור הציבורי הבריטי, דובר החברה פרסם אתמול הודעת התנצלות שבה ציין כי הבמאי ג'יימי רוברטס, מנהל חברת HOYO Films שהפיקה את הדוקו, הודה מאז שהסרט עלה לאוויר כי "הם ידעו שאביו של הילד המופיע בסרט הוא בנו של סגן שר החקלאות בממשל חמאס". ה-BBC הודה כי הוא זיהה ליקויים חמורים בהפקת הדוקו, כאשר לחלק מהם אחראית חברת ההפקה וחלק מהם נעשו בידי רשת השידור עצמה. "חדשות BBC מקבלת אחריות מלאה על כך ועל ההשפעה על מוניטין החברה ואנו מתנצלים על כך", הוסיף הדובר.

מתוך הסרט  Gaza: How to Survive a Warzone (צילום: BBC)
הילד שצולם בסרט של ה-BBC על עזה | צילום: BBC

בעיתון הבריטי "טלגרף" חשפו השבוע כי לפחות בחמישה מקרים במהלך הסרט, המילים "יהודי" או "יהודים" שונו ל"ישראל" או "כוחות ישראליים" או הוסרו לגמרי מהכתוביות. כמו כן, מרואיינת ששיבחה את יחיא סינוואר, לשעבר מנהיג חמאס והמוח מאחורי 7 באוקטובר, על "ג'יהאד נגד היהודים", תורגמה באופן מטעה כמי שאמרה שהוא נלחם ב"כוחות ישראליים".

הפרלמנט הבריטי הכריז ב-2021 על חמאס כארגון טרור ותומכיו עשויים לעמוד בפני עונש של עד 14 שנות מאסר. יחד עם זאת, ב-BBC נמנעים מלהגדיר כך את חמאס בדיווחיהם בטענה לשמירה על אובייקטיביות. בספטמבר האחרון פורסם דוח שקבע כי שידורי BBC הציגו דפוס מובהק של הטיה נגד ישראל, אם כי חודשיים לאחר מכן יותר ממאה מעובדי הרשת חתמו על מכתב שבו האשימו כי סיקור המלחמה בעזה נוטה דווקא לטובת ישראל.