המשטרה בפלורידה עצרה צעיר יהודי בחשד לניסיון רצח אחרי שירה לעבר שני גברים ישראלים, אב ובנו, במיאמי ביץ' בסוף השבוע. בחקירה אמר החשוד, מרדכי ברפמן בן ה-27, כי חשב שהשניים הם פלסטינים. המקרה תועד במצלמות אבטחה.

התקרית התרחשה בצאת השבת ליד בניין מגורים באינדיאן קריק דרייב. בתיעוד מאחת ממצלמות האבטחה, נראה ברפמן עוקף את מכוניתם של האב ובנו, עושה פניית פרסה, יוצא מרכבו ויורה לעברם לא פחות מ-17 פעמים. אחד מהם נפגע מהירי בכתף.

בתיעוד אחר, נראים האב ובנו יוצאים מהרכב ובורחים, על חולצתו של אחד מהם יש כתמי דם. השניים פונו לקבלת טיפול בבית חולים. ברפמן נעצר זמן קצר לאחר מכן, לא רחוק מזירת הירי.

 

 

הבן, ארי רביי, סיפר שנפגע מהירי ובתיעודים הוא נראה עם קליע בכתפו. בפוסט שפרסם ברשת אחרי התקרית, הוא כתב: "‏ניסו לרצוח אותנו על רקע לאומני. אבא שלי היה עם כיפה באוטו, ארבו לנו וירו לי ולאבא שלי על האוטו 12 כדורים. אחד פגע בי". 

מרדכי ברפמן שירה בשני ישראלים במיאמי ביץ'
לפי המשטרה, לא הייתה ביניהם הכרות מוקדמת. ברפמן

רביי הוסיף כי "אני ואבא שלי נמצאים כאן בבית חולים במיאמי. אבא שלי בחרדות, בפחדים. אנחנו חייבים את עזרתכם, בית חב"ד, יהודים, תעזרו לנו בבקשה, אנחנו לא יודעים שום דבר, תצילו אותנו".

כלי תקשורת מקומיים פרסמו פרטים מדוח המעצר של ברפמן. בדוח נכתב כי "בעת שהיה במעצר בחדר החקירות שלנו, מסר הנאשם באופן ספונטני כי בעת שנהג במשאית שלו, הוא ראה שני פלסטינים, ירה והרג את שניהם. הקורבנות והנאשם אינם מכירים אחד את השני".