התקיפות האמריקניות נמשכות: לפי דיווחים, צבא ארה"ב פתח בגל תקיפות נוסף הלילה (בין שני לשלישי) ברחבי תימן כנגד מעוזי החות'ים. בין היעדים שהותקפו: מחסני אמל"ח סודיים במערב צנעא, הארמון הנשיאותי בצנעא, מפעל לייצור טילים בליסטיים ועוד. במקביל, סוכנות הידיעות האיראנית נור ניוז המזוהה עם המועצה העליונה לביטחון לאומי באיראן דיווחה שמל"ט מודיעין של צבא ארה"ב נאלץ לסגת מאזור הסמוך למרחב האווירי האיראני לאחר שמטוסי קרב הוזנקו לעברו. 

התקיפות בתימן ממשיכות כל העת ובקשר ישיר למסר ששיגר נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמש לטהראן והחות'ים בו הבהיר: נגיב בעוצמה על כל מתקפה או "נקמה" של חות'ים, ואנחנו לא מבטיחים שנעצור איתם. התוצאות יהיו קשות.

48 הרוגים בתקיפות ארה"ב בתימן (צילום: U.S. Central Command)
תקיפות ארה"ב בתימן (ארכיון) | צילום: U.S. Central Command

בכירים אמריקנים ציינו כי התקיפות בתימן מיום שבת הן הפעולה הצבאית הגדולה ביותר של טראמפ מאז תחילת כהונתו הנוכחית. לפי הדיווחים בתימן, לפחות 50 בני אדם נהרגו בתקיפות ועשרות נפצעו. כשעתיים אחרי תחילת התקיפות ארה"ב פתחה בגל נוסף שעל פי הדיווח כולל בתים של מנהיגי החות'ים בצנעא.

הנשיא דונלד טראמפ במהלך התקיפה נגד החות'ים (צילום: רויטרס)
הנשיא דונלד טראמפ מוביל את התקיפה האמריקנית נגד החות'ים (ארכיון) | צילום: רויטרס

שר ההגנה האמריקני פיט הגסת' אמר כי ברגע שהחות'ים יגידו שהם מפסיקים את המצור הימי, ארה"ב תעצור את המבצע. "עד שזה לא יקרה - הצבא האמריקני לא ירפה", אמר השר בריאיון לפוקס ניוז. "הכול קשור למאמץ לעצור את הירי על נכסים בנתיב השיט החשוב הזה. זה כדי לפתוח מחדש את נתיב הסחר, מדובר בנושא שהוא בליבת האינטרס האמריקני. האיראנים מאפשרים לחות'ים את המעשה יותר מדי זמן".