בכירים בנאט"ו מתחו ביקורת חריפה על אוקראינה, בנוגע לאופן שבו היא משתמשת בנשק שנתרם לה למלחמה נגד רוסיה. לפי הטלגרף הבריטי, גורמי ביטחון מאשימים את קייב בשימוש בטקטיקות מיושנות מהתקופה הסובייטית, תוך בבזבוז נשק וציוד מתקדמים ויקרים.
בין היתר, בריטניה העבירה לאוקראינה יותר מ-5,000 טילי NLAW חד-פעמיים נגד טנקים, שנועדו להתקפה מדויקת. העלות של כל טיל כזה הוא יותר מ-24,000 אירו.
אך הטקטיקה הרוסית שבה משתמשים החיילים האוקראינים נותנת עדיפות לכוח אש גדול וזול על פני התקפות מדויקות בסגנון של נאט"ו. חייל בריטי שאימן כוחות האוקראינים אמר כי הם משתמשים בטילים הללו "כאילו היו משגרי רימונים זולים".

גורמי ביטחון ששוחחו עם הטלגרף ציינו כי לא היה מספיק זמן ללמד את האוקראינים טקטיקות מתקדמות של נאט"ו. לדבריהם, אימונים שנמשכים בדרך כלל חודשים נדחסו לשבועיים בלבד. בנוסף למחסור בזמן, נטען שחיילים אוקראינים נרתעו לעתים קרובות מלאמץ את דוקטרינת נאט"ו. מנגד, האוקראינים טענו שהשיטה הזאת לא מתאימה לתנאים בשטח, שהמאמנים מהמערב לא מכירים.
בנאט"ו מאשימים גם שכוחות אוקראינים נטשו שוב ושוב בשדה הקרב עמדות לשיגור טילי ג'אוולין. עלותם יותר מ-96,000 אירו וניתן לעשות בהם שימוש חוזר. אחרי שננטשו דווח שכוחות רוסיים תפסו כמויות גדולות של הטילים והמשגרים.


גורם בצבא הרוסי אמר שהוא והיחידה שלו נתקלים לעתים קרובות במלאי של נשק נגד טנקים שסופק על ידי המערב וננטש על ידי הכוחות האוקראיניים. גורם בריטי בכיר אמר כי "ייתכן שלצבא הרוסי יש עכשיו יותר טילי ג'אוולין מאשר לצבא הבריטי".
קצינים אוקראינים נגד נאט"ו
אוקראינה ביקשה שבעלות הברית שלה במערב יספקו לה עוד מלאי של כוח אש זול. הבקשה הובילה את מדינות אירופה לחפש מלאים של נשק סובייטי ישן במדינות שהיו חברות בעבר בברית ורשה - ברית צבאית שבראשה עמדה ברית המועצות.
לאחרונה דווח גם כי חטיבה 155 של צבא אוקראינה, שהוכשרה על ידי נאט"ו בצרפת, התפרקה עקב "כאוס ארגוני מוחלט" ואבדות כבדות בשדה הקרב. קצינים אוקראינים מהחטיבה מתחו ביקורת על שיטות האימונים של נאט"ו.
סרגיי פילימונוב, מפקד גדוד 108 האוקראיני, אמר כי "שיטות האימון של נאט"ו לרוב לא מצליחות להתיישר עם המציאות של הלוחמה המודרנית". לטענתו, "אימון בשיטות זרות, אלא אם כן הוא מותאם לתנאים האוקראיניים, אינו יעיל ואף מסוכן".
תגובות