תוכנית התחקירים האמריקנית המובילה "60 דקות" שידרה אמש (ראשון) תחקיר שמותח ביקורת חריפה על הפעילות האמריקנית במלחמה המתמשכת של ישראל נגד חמאס. בתוכנית התראיינו בין היתר עובדים לשעבר במשרד החוץ האמריקני שיצאו נגד ישראל - ותמיכת הנשיא במלחמה בעזה. מומחים וגורמים בכירים, פרו-ישראלים מיהרו להגיב למסכת ההאשמות וניסו להפריך את הטענות המרכזיות שעלו בשידור.

ג'וש פול, עובד לשעבר במשרד החוץ של ארה"ב, טען כי "יש קשר בין ארה"ב לבין כל פצצה בודדת שמוטלת בעזה, כי כל פצצה כזו שמוטלת - מופלת ממטוס מתוצרת אמריקנית". בהמשך פרסמו בחשבון X גם את ראש אגף המודיעין במחלקת המדינה האמריקנית, שאמר כי "הסנטימנט האנטי-אמריקני הניזון מהמלחמה בעזה הוא ברמה שלא נראתה מאז מלחמת עיראק".

 

 

לטענות אלה צורפו גם תיעודים של צוות CBS News מחודש מאי ברחבי הרצועה. בזמן הזה לטענתם תיעדו תרמילי תחמושת אמריקנית רבים הפזורים על הקרקע, כשחלקם שימשו כעמודים לתמיכה באוהלים ולהקמת חבלי כביסה ואחרים הפכו "כלי משחק בידי הילדים המשוטטים ברחבי הרצועה".

האלה רהרית, דיפלומטית אמריקנית דוברת מחלקת המדינה בערבית לשעבר, טענה בריאיון ארוך כי "מה שקורה בעזה לא היה יכול לקרות בלי חימוש אמריקני, ללא ספק". עוד סיפרה כי תיעדה שברי פצצות אמריקניות לצד טבח של בעיקר ילדים. "זה חורבן בלתי נתפס", המשיכה. "התמיכה האמריקנית במלחמה בעזה הפכה את ארה"ב למטרה". 

 רהרית הוצגה כדיפלומטית אמריקנית לשעבר שבילתה כ-20 שנה באסיה, באפריקה ובמזרח התיכון כפעילה למען זכויות אדם ולסיכול טרור. ב-7 באוקטובר סיפרה שהייתה בדובאי, ומאז, במסגרת עבודתה, החלה לעקוב אחר כלי תקשורת ערביים ולתעד כיצד ארה"ב נתפסת במלחמה במזרח התיכון.

3 חודשים אחרי תחילת המלחמה נאמר לה שאין עוד צורך בדוחות שלה - והיא התפטרה. זו נשאלה אם הרגישה מושתקת כשניסתה לדבר על מה שקורה בעזה. "כן", היא השיבה. "ראיתי מראה תמונות של ילדים שהורעבו למוות. במקרה אחד קולגה בכיר ממני אמר לי לא להראות תמונה מסוימת, כי לא רוצים להראות ילדים מורעבים".

המומחים תקפו: "אמירות מטעות"

ג'ייסון ברודסקי, מומחה ליחסים בין-לאומיים ומנהל מדיניות באיחוד נגד איראן הגרעינית, תקף בחריפות את התבטאויותיה: "כל זה לא היה קורה אם חמאס לא היה מבצע מתקפה רצחנית ביותר נגד יהודים, כולל אזרחים אמריקנים, מאז השואה", צייץ. "אין ספק בכך".

גם ג'ו טרוזמן, חוקר בכיר בקרן להגנה על דמוקרטיות, הצביע על ההטעיה בדברי הדיפלומטית: "אלה אמירות מטעות מאוד. ארגוני ג'יהאד תקפו את ארה"ב מסיבות רבות, והדבר החל זמן רב לפני הסיוע האמריקני לישראל במלחמה שהחלה ב-7 באוקטובר".

"זו פשוט אמירה מטופשת", תקף הדיפלומט האמריקני לשעבר אלברטו מיגל פרננדז. "זה כאילו שלא הייתה מטרה על גבה של אמריקה כבר עשרות שנים. היו תקופות לאחרונה, כשהנשיא הנכנס טראמפ העביר את השגרירות לירושלים או חיסל את סולימאני, שבהן מתנגדי המהלכים ניבאו את אותם תרחישים".