טייוואן נאבקת בשנים האחרונות באוכלוסייה הולכת וגדלה של איגואנות מצויות. הזוחלים הובאו לשם לפני יותר מ-20 שנה ממרכז ומדרום אמריקה כחיות מחמד אקזוטיות. רבים מהם נמלטו או ננטשו, התרבו במהירות באקלים החם של דרום האי, פלשו לשכונות והרסו את יבולי החקלאים.

הממשלה המקומית במחוז פינגטונג שבדרום טייוואן שכרה ציידים כדי לטפל בבעיה. היא משלמת 15 דולר בתמורה לכל איגואנה. "לפעמים יש לנו מזל ואנחנו תופסים 300 איגואנות ביום", סיפר אחד הציידים לסוכנות הידיעות הצרפתית. רובם משתמשים בחניתות המשמשות לדייג.

על פי הערכות, בטייוואן יש כיום כ-200,000 איגואנות מצויות. נקבת איגואנה מתרבה פעם בשנה, ומטילה עשרות ביצים בכל פעם. מומחים וגורמים ממשלתיים אמרו שהזוחלים הפכו למזיקים גם במדינות אחרות, כולל ארה"ב.

"כשראינו איגואנה לראשונה, פחדנו"

טייוואן החלה בפינוי וחיסול איגואנות לפני כמעט 10 שנים. השנה נקבע יעד של יותר מ-100,000 איגואנות. במחוז פינגטונג הגבירו את לכידת האיגואנות ממאות בודדות בשנה בהתחלה ל-48,000 בשנה שעברה. אבל מנכ"ל משרד החקלאות במחוז, צ'נג יונג-יו, סבור שיש צורך באסטרטגיה יעילה יותר. לדבריו, למרות כוח אדם ומשאבים רבים המושקעים בפינויים מדי שנה, אוכלוסייתם ממשיכה לגדול.

החקלאית המקומית צ'נג הווי-ג'ונג סיפרה שאיגואנות חיסלו את יבול השעועית האדומה של משפחתה. לדבריה, גם רשתות דיג שהתקינו כדי להגן על השדות מפני הזוחלים אוכלי העשב לא סייעו. "הם זזים מהר מאוד ולא הצלחנו לתפוס אותם", היא אמרה.

איגואנה מצויה (צילום: 123RF‏)
"למזער את הסבל". איגואנה מצויה | צילום: 123RF‏

הממשלה מעודדת גם אנשים רגילים להיות מעורבים בהשמדת האיגואנות. "כשראינו לראשונה איגואנה, אנחנו אלה שפחדנו", סיפר אחד מיותר מ-80 המקומיים שמשתתפים באימונים לציד איגואנות. "זה נראה כמו דינוזאור קטן".

בארגון זכויות בעלי החיים PETA קראו לטייוואן למצוא "אסטרטגיות לא קטלניות" לשליטה באוכלוסיית האיגואנות. בארגון הוסיפו כי אם חיסול איגואנות הוא הכרחי, יש "למזער את הסבל" של הזוחלים.