התקיפה הישראלית בשורת מטרות באיראן ב-26 באוקטובר הייתה בעלת השפעה מכרעת לתמיכתה של איראן בהפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה, כך אמרו דיפלומטים אתמול (שבת) לוושינגטון פוסט. במקביל, בחיזבאללה מביעים זעם על היעדר התמיכה שקיבלו מאיראן וארגוני הטרור הנוספים.
דיפלומטים במזרח התיכון ובמערב אמרו לוושינגטון פוסט כי התקיפות של ישראל באיראן ב-26 באוקטובר אילצו את טהראן לדחוף להפסקת אש. "כעת אנו יודעים שהמתקפות האלה היו חמורות", אמר דיפלומט מערבי על הערכת הנזק של ממשלתו באיראן. "הם התחילו להרגיש את החום", הוא אמר על המנהיגים האיראנים.
בשבוע שעבר דווח בניו יורק טיימס כי ח'אמנאי נתן בעצמו "אור ירוק" לחיזבאללה להסכים להפסקת האש עם ישראל. לפני כשבועיים ביקר בביירות עלי לאריג'אני, יועצו הבכיר של ח'אמנאי, והעביר לחיזבאללה את המסר כי טהראן דוחפת להסכם עם ישראל. אחת הסיבות המרכזיות המסתמנות: רצון ההנהגה באיראן לאפשר לחיזבאללה להשתקם ולהתאושש מהמכה הקשה שהוא ספג בלחימה נגד צה"ל.
בתקיפה באיראן בסוף חודש אוקטובר השמידה ישראל שורה של מערכות הגנה אווירית של איראן, ולמעשה הותירה אותה חשופה למתקפות עתידיות נוספות. בנוסף, הושמדו גם מטרות חיוניות בתעשיית ייצור הטילים של איראן, וגם מרכיב מרכזי בפיתוח של נשק גרעיני של איראן. בימים האחרונים אמרו מקורות במשמרות המהפכה לניו יורק טיימס כי באיראן החליטו לעצור את התוכנית לתגובה נגד ישראל כדי "שלא להסלים את המתיחות מול ממשל טראמפ הנכנס".
בחיזבאללה מנגד, גובר הזעם על תמיכתה המוגבלת של איראן בלחימה. גורם המקורב לחיזבאללה אמר לעיתון האמריקני כי "לבנון הייתה במצב הקשה ביותר שלה, ועדיין התמיכה מחזית ההתנגדות, כולל תימן ועיראק, הייתה מינימלית במקרה הטוב". הוא האשים את איראן שלא סיפקה להם יותר תמיכה וכי חיזבאללה ציפה שהמיליציות הפרו-איראניות יסייעו להוריד ממנו את הלחץ של המתקפות של ישראל. "טהראן לא הייתה נכונה להסלים את המצב", אמר.