אלפי חיילים צפון קוריאנים כבר נמצאים באזורי הקרבות בין רוסיה ואוקראינה ולוקחים חלק פעיל בלחימה. ההערכה היא כי צפון קוריאה נערכת להמשיך ולהגדיל את מספר החיילים שנשלחים לרוסיה, ובדרום קוריאה נערכים לשלוח אנשים מטעמם לאוקראינה. במקביל, אוקראינה צפויה לגייס בחודשים הקרובים מספר עצום של 160 אלף חיילים חדשים.

באוקראינה, דרום קוריאה וארה"ב מדווחים כי אלפי חיילים מצבאו של הרודן קים ג'ונג און כבר הגיעו להילחם נגד אוקראינה במחוז קורסק בשטח רוסיה. צבא אוקראינה ממשיך להחזיק שם שטח של כ-600 קמ"ר, במבצע שהחל לפני כשלושה חודשים, וצבא רוסיה ממשיך להתקשות להדוף את הכוחות הפולשים משם.

מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און (צילום: רויטרס)
מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און | צילום: רויטרס

ברשת CNN דווח אתמול כי ההערכה היא שחיילים צפון קוריאנים נשלחו כבר ללחימה גם בשטח אוקראינה, ולא רק במחוז קורסק. גורמים בממשלת דרום קוריאה אמרו ל-CNN כי בפיונגיאנג נערכים לשלוח עוד חיילים נוספים לרוסיה, וכי עד עתה נשלחו לשם לא פחות מ-13 אלף חיילים.

סוכנות הידיעות הצרפתית AFP דיווחה אתמול כי צבא אוקראינה נערך לגיוס נרחב מאוד לצבא – וצפוי לגייס בשלושת החודשים הקרובים 160 אלף חיילים חדשים. בחודשים האחרונים צבא רוסיה רושם הצלחה ניכרת בשדה הקרב במזרח אוקראינה, ומתקדם בקצב איטי אך יציב וכובש יישובים רבים במחוז דונייצק, כמו גם במחוזות לוגנסק וחארקוב.

מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און (צילום: רויטרס)
מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און | צילום: רויטרס

גם בארה"ב עוקבים בדאגה אחר העברת כוח האדם הרב מצפון קוריאה לרוסיה, במקביל להעברת האמל"ח והתחמושת. ב-CNN דווח כי ממשל ביידן, בהובלת היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן, מנסה לפעול מול ממשלת סין כדי לעצור את העברת החיילים הצפון קוריאנים.

בימים האחרונים גם רוסיה מנהלת מסע מדיני, והיועץ לביטחון לאומי סרגיי שויגו, לשעבר שר ההגנה של פוטין, ביקר בשבוע האחרון באיחוד האמירויות וצפון קוריאה. במקביל, שרת החוץ של צפון קוריאה הגיעה אתמול לרוסיה, והיום נפגשה במוסקווה עם עמיתה הרוסי סרגיי לברוב.

בקרמלין דחו הבוקר את הדיווח אמש בפייננשל טיימס הבריטי, לפיו רוסיה ואוקראינה נמצאות במגעים ראשוניים להסדר שיביא להפסקת התקיפות ההדדיות של שתי המדינות בעומק שטחיהן נגד מתקני ותשתיות אנרגיה. על פי הדיווח, באוקראינה מעוניינים לחדש את המגעים להסדר, בתיווכה של קטאר, אולם פוטין מתנגד לכל הסדר עם אוקראינה כל עוד צבאה ממשיך להחזיק בשטח במחוז קורסק בתחומי הפדרציה הרוסית. אם אותם מגעים אכן יבשילו בסופו של דבר לכדי הסדר, זה יהיה ההסכם המדיני הנרחב ביותר בין קייב ומוסקווה מאז הפלישה הרוסית ב-24 בפברואר 2022.

מערכות ההגנה האווירית נגד תקיפה רוסית בקייב (צילום: רויטרס)
מערכות ההגנה האווירית נגד תקיפה רוסית בקייב | צילום: רויטרס

גם הלילה צבא רוסיה שיגר עשרות כטב"מים איראניים לעורף אוקראינה. בחיל האוויר האוקראיני הודיעו כי הצליחו ליירט 33 מתוך 62 כטב"מים איראניים ששיגר צבא רוסיה, ונזק נגרם בכמה מקומות במדינה. לאורך השבועות האחרונים ניכרת דעיכה של עשרות אחוזים בשיעור היירוט של אוקראינה נגד איום הכטב"מים המשוגרים מרוסיה. ככל שהחורף הולך ומתקרב, הסכנה לאוקראינה ולתשתיות האנרגיה שלה הולכת וגדלה, ורצונה בהסכם שיביא לכך סוף גדל. כיום, תשתית החשמל של אוקראינה מבוססת רק על תחנות הכוח הגרעיניות שלה ועל חשמל מיובא ממדינות שכנות.

שיגור הטיל הבליסטי הבין-יבשתי של רוסיה (צילום: רויטרס)
שיגור הטיל הבליסטי הבין-יבשתי של רוסיה | צילום: רויטרס

ברוסיה ממשיכים לאיים, ואתמול ערכו תרגיל של כוחות ההרתעה הגרעיניים תרגיל בנוכחות הנשיא פוטין ושר ההגנה אנדריי בלאוסוב. בלאוסוב אמר כי במסגרת התרגיל שוגרו טילי שיוט וטילים בליסטיים בין-יבשתיים. פוטין עצמו אמר: "השימוש בנשק גרעיני חייב להיות המוצא האחרון, אך הכוחות הגרעיניים חייבים להיות מוכנים".