הנשיא הנבחר טראמפ נפגש ביום שבת עם נשיא צרפת מקרון ונשיא אוקראינה זלנסקי. המסר העיקרי שלו, כפי שדווח אמש (חמישי) בוול סטריט ג'ורנל, הינו התנגדות לצירופה של אוקראינה לנאט"ו, ושמדינות אירופה יהיו חייבות לשאת בעומס התמיכה באוקראינה - גם בנשק וגם בשליחת חיילים אירופים לשטחה כדי שיאכפו את הפסקת האש.
עוד דווח כי טראמפ לא שלל שארה"ב תסייע בתיאומים, אך הבהיר שלא יהיו חיילים אמריקנים באוקראינה. למרות התנגדותו לצירוף אוקראינה לנאט"ו - הוא הבהיר שהוא רוצה לראות אותה מתחזקת צבאית לאחר המלחמה, וערוכה לתרחישים מלחמתיים נוספים.
בנוסף, דחק טראמפ במדינות אירופה לנסות ללחוץ כלכלית על סין כדי שזו תפעיל את השפעתה על רוסיה לקדם את סיום המלחמה. למרות התנגדותו הנחרצת לאישור של ביידן לאוקראינה לתקוף ברוסיה בטילים אמריקניים, כמה מיועציו דווקא תומכים בהחלטה, ורואים בה הזדמנות למנוף לחץ במגעים מול מוסקווה.
הקרמלין שיבח את הביקורת של טרמאפ על התקיפות האוקראיוניות, באמצעות טליים אמריקניים ברוסיה, כך לפי סוכנות הידיעות רויטרס. גם בריאיון למגזין טיים שפורסם אמש טרמאפ מתח ביקורת על השימוש האוקראיני בטילים אמריקניים, דבר המרמז על האפשרות כי הוא ישנה את מדיניות ארה"ב כלפי אוקראינה.
הבוקר נשיא אוקראינה זלנסקי הודיע כי אוקראינה יירטה 81 טילים מתוך 93 טילים ששיגר צבא רוסיה, יחד עם 200 כטב"מים איראניים. 11 טילים יורטו על ידי מטוסי ה-F-16 של אוקראינה. מדובר באחת המתקפות האוויריות הגדולות ביותר שביצעה רוסיה בחודשים האחרונים - וכוונה בעיקר למתקני אנרגיה, בדגש על מתקני גז באוקראינה.
בניגוד לתפיסותיו של טראמפ, ב-CNN דווח אתמול כי ביידן נחוש להעביר כמה שיותר נשק ואמצעי לחימה לאוקראינה בזמן המועט שנותר לו בתפקיד - דרך האוויר וגם דרך הים. בכיר בממשל אמר: משרד ההגנה עושה מאמץ "היסטורי" להעביר לאוקראינה כמויות נשק אדירות בחמשת השבועות הבאים. הלילה הודיעה ארה"ב על חבילת סיוע צבאית חדשה לאוקראינה בסך חצי מיליארד דולר.