קארים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג, מצא את עצמו במוקד סערה חדשה. לפי פרסום של Mail on Sunday, בדיקה פנימית נפתחה בבית הדין בעקבות טענות להתנהגות בלתי הולמת והטרדת עובדת - שבועיים בלבד לפני שהכריז על בקשתו להוציא צו מעצר לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון יואב גלנט.
לפי הדיווח במהדורת סוף השבוע של עיתון הדיילי מייל הבריטי, עובדת בבית הדין התלוננה בפני עמיתה על התנהגותו של חאן. העמית דיווח על כך להנהלה הבכירה, כאשר לפי המקורות, הדיווח ציין כי העובדת הייתה נסערת מאוד, "עד כדי בכי". בעקבות זאת, נפתחה בדיקה על ידי מנגנון הפיקוח העצמאי (IOM) של בית הדין.
עם זאת, הבדיקה לא הבשילה לכדי חקירה מלאה מכיוון שהעובדת בחרה שלא להגיש תלונה רשמית. במקום זאת, ה-IOM המליץ על סדרת צעדים שלא פורסמו "כדי להגן על זכויות כולם".
חאן, שנבחר לתפקידו בשנת 2021, הכחיש בתוקף את הטענות. בהצהרה שפרסם טען כי מדובר בניסיון השמצה מכוון נגדו ונגד בית הדין. "אני יכול לאשר בוודאות שאין אמת בטענות להתנהגות בלתי הולמת", אמר חאן. הוא הוסיף כי הוא ומשפחתו, כולל אשתו וילדיו, נתונים למתקפות ואיומים בחודשים האחרונים. בתגובתו לפרסום ב-Mail on Sunday חאן גם אמר: "אני פועל ברחבי העולם כבר 30 שנה, ומעולם לא הוגשה נגדי תביעה בנושא זה ע"י אף אחד. אני עומד לצד קורבנות של עבירות מין וניצול מיני ומעודד אותם להשמיע את קולם בכל מקום בעולם".
הפרשה מתפוצצת בעיתוי רגיש במיוחד עבור חאן. שבועיים בלבד לאחר ההחלטה על ביצוע בדיקה פנימית, ב-20 במאי, הוא הכריז על בקשתו להוציא צווי מעצר לנתניהו וגלנט, כמו גם למנהיגי חמאס יחיא סינוואר, מוחמד דף ואיסמאעיל הנייה, בטענה לאחריותם ל"פשעים נגד האנושות" בעזה.
הבקשה עוררה גל של ביקורת בינלאומית. נשיא ארה"ב ג'ו ביידן כינה אותה "שערורייתית", בעוד ראש הממשלה לשעבר של בריטניה, רישי סונאק, הגדיר אותה כ"מזיקה מאוד". נתניהו עצמו כינה את המהלך "שערורייה מוסרית בממדים היסטוריים", וגלנט הגדיר אותו כ"מתועב".
ביום שישי האחרון, 18 באוקטובר, פורסם דוח שנתי פנימי של ה-IOM, מנגנון הבדיקה העצמאי של ביה"ד הפלילי הבינאלומי, בו היה אזכור לתקרית שבה מעורב התובע הראשי קארים חאן - אלא ששמו של חאן לא פורט בה, כך לפי הפרסום בתקשורת הבריטית.
הפרסום מעלה תהיות רבות על מועד בקשת התובע להוצאת צווי מעצר בינלאומים נגד בכירים ישראלים, כשבועיים אחרי פתיחת החקירה נגדו. עולה התהייה, בין היתר, אם היה כאן ניסיון לכבות סערה אחת, אישית, על ידי סערה אחרת.