אלפי חיילים מיחידות העילית של צבא צפון קוריאה כבר נלחמים לצד חיילי צבא רוסיה נגד חיילי צבא אוקראינה במלחמה שנמשכת יותר משנתיים וחצי. מזכ"ל נאט"ו מארק רוטה אישר השבוע כי החיילים הצפון קוריאנים כבר נלחמים במחוז קורסק ברוסיה, שם אוקראינה מחזיקה במשך יותר משלושה חודשים שטח גדול, ולפי ההערכות חיילים צפון קוריאנים נשלחו כבר להילחם גם בשטחים הכבושים במזרח אוקראינה. אתמול (רביעי) נחשף מה עשויה להיות התמורה של פוטין לקים ג'ונג און.

קים יונג יון, שר ההגנה של דרום קוריאה, אמר אתמול במהלך פגישה בוושינגטון עם שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין כי פוטין עשוי לספק לצפון קוריאה תמיכה וסיוע במגוון דרכים, רובן ככולן צבאיות. יון אמר כי רוסיה עלולה להעביר לצפון קוריאה טכנולוגיות בתחום נשק גרעיני טקטי, טילים בליסטיים בין-יבשתיים, לווייני סיור, וצוללות מיוחדות לשיגור טילים בליסטיים (SSBN).

שר ההגנה האמריקני אוסטין ועמיתו מקוריאה קיום יונג  (צילום: רויטרס)
שר ההגנה האמריקני אוסטין ועמיתו מקוריאה קיום יונג יון | צילום: רויטרס

בדרום קוריאה מודאגים מאוד מהמצב החדש שבו חיילי צפון קוריאה משתתפים במלחמה באוקראינה. יותר מ-70 שנה חלפו מאז סיום מלחמת קוריאה, וניכר כי המתיחות בין צפון ודרום קוריאה רק הולכת ומעמיקה. למרות זאת, במשך שנים פעלו שני הצבאות באופן סטטי ובאימונים בלבד, אולם כעת יזכו חיילי צבא צפון קוריאה, לפחות חלקם, לניסיון קרבי בעל ערך רב. סגן שגרירת ארה"ב באו"ם התייחס אתמול לסיוע של צפון קוריאה לרוסיה, ואמר כי "סביר שהחיילים הצפון קוריאניים שיעברו את הגבול לאוקראינה יחזרו בשקים".

מאז ביקורו של פוטין בצפון קוריאה בחודש יוני, ניכר כי היחסים בין שתי המדינות הלכו והעמיקו לרמה שאולי טרם נראתה. צפון קוריאה מספקת לרוסיה כמות גדולות של נשק ואמצעי לחימה עבור המלחמה באוקראינה, כמו למשל טילים בליסטיים. ההערכה היא כי מאז התחזקו היחסים בין שני המנהיגים האוטוריטריים, כך מרשה לעצמו קים לגלות יותר תעוזה במתיחות מול דרום קוריאה, ולאיים יותר על השקט המתוח בין שתי האויבות.

ולדימיר פוטין וקים ג'ונג און בצפון קוריאה, יוני 20 (צילום: רויטרס)
ולדימיר פוטין וקים ג'ונג און בצפון קוריאה, יוני 2024 | צילום: רויטרס

הסלמה נוספת במתיחות בחצי האי הקוריאני נרשמה הלילה, עם שיגור טיל בליסטי בין-יבשתי של צפון קוריאה לעבר הים ממזרח. ביפן הודיעו כי הטיל הגיע לגובה של 7,000 ק"מ וחצה טווח של כאלף ק"מ, ובדרום קוריאה העריכו כי הניסוי בחן נשיאת ראש נפץ כבד במיוחד.