על פי דוח שמסקנותיו פורסמו היום (שבת) בעיתון הטלגרף הבריטי, מספר האזרחים ההרוגים בעזה "נופח" על מנת ליצור את הרושם שישראל שמה לה למטרה לפגוע בהם. החוקרים הסיקו שמשרד הבריאות העזתי, שמנוהל על ידי חמאס, מטה את המספרים על ידי הוספת מקרי מוות טבעיים לרשימת הרוגי המלחמה, הגדרת מחבלים שנהרגו כאזרחים והוספת מקרי מוות של נשים וילדים.
עוד נטען במחקר, פרי יוזמתו של צוות החשיבה של חברת הנרי ג'קסון, שהמספרים שמפרסם משרד הבריאות העזתי "עוברים מניפולציה" למטרות תעמולה של חמאס. אותם מספרים לאחר מכן מצוטטים בכלי תקשורת מרכזיים בעולם.
משרד הבריאות העזתי טוען שמעל ל-44 אלף עזתים נהרגו מאז הטבח ב-7 באוקטובר. בו בעת, דוחות מודיעין ישראליים ואמריקנים מצביעים על 17 אלף מחבלים שנהרגו במהלך המלחמה.
על פי הדוח, כ-5,000 מקרי מוות טבעיים, שאינם תלויים במלחמה ובהשלכותיה, נכללו בדיווחים של משרד הבריאות העזתי. מקרי המוות כוללים בין היתר חולי סרטן שצוינו שעדיין מקבלים טיפולים לאחר שדווח על מותם. סטייה נוספת במספרים הינה דיווח על בגירים שנהרגו כקטינים ועל גברים שנהרגו כנשים.
החוקרים, שטענו כי מצאו שרוב ההורגים בעזה הם בין הגילים 45-15, טענו גם כי בהשוואה לנתונים רשמיים על האוכלוסייה ברצועה, ישנה נטייה של משרד הבריאות העזתי להפחית לפחות שנה אחת מגיל ההרוגים במלחמה. לטענת צוות החשיבה, ההפחתה מצביעה על ניסיון מכוון לנפח את מספר הילדים שנהרגו ברצועה.
"הסיווג השגוי הזה תורם לנרטיב שאוכלוסיות אזרחיות, ובמיוחד נשים וילדים, נושאות בנטל של הסכסוך, דבר בעל פוטנציאל השפעה על הסנטימנט והסיקור התקשורתי", נטען בדוח.
עוד נטען בדוח שהמספרים שמפרסם משרד הבריאות העזתי, אינם מפרידים בין הרוגים מתקיפות צה"ל לאלו שנהרגו בשל נפלים ששוגרו מהרצועה או כתוצאה מירי חמאס אל עבר אזרחים, בהם כאלו שמנסים לקחת אוכל למשפחתם ממשאיות הסיוע.
בדוח הצביעו גם על ההטייה בסיקור התקשורתי: על פי הנתונים שנאספו בדוח, רק 5 אחוזים מכלי התקשורת מצטטים את המספרים שמפורסמים על ידי ישראל, בעוד ש-98 אחוזים מדווחים על המספרים כפי שהם מובאים על ידי משרד הבריאות העזתי. גורם נוסף שהדוח מציג כמוטה הינו האו"ם, שעל פיו מבלבל בין מספרים של אזרחים הרוגים למספרים של מחבלים הרוגים. הדוח מוסיף כי ההטיות הללו יוצרות מצג שישראל מבצעת בעזה "רצח עם", "טיהור אתני" ו"פשעים נגד האנושות".