התמרון הקרקעי של צה"ל בדרום לבנון גורר גל של ביקורת מצד מדינות רבות בעולם, כאשר האו"ם הפציר היום (שלישי) בכל הצדדים לעסוק בהפחתת הסלמה באופן מידי. דובר המטה ההומניטרי בארגון יצא נגד הפלישה הקרקעית, וקרא לקדם הפסקת אש במהירות. גם בפדרציה הבין-לאומית של הצלב האדום והסהר האדום (IFRC) הכריזו כי המצב בלבנון הסלים למשבר הומניטרי.
"על ישראל להפסיק לבצע פשיטות קרקעיות בדרום לבנון כדי למנוע הסלמה של הסכסוך העוטף את האזור", אמר שר החוץ הספרדי, חוסה מנואל אלברס. מאז פברואר 2022 ספרד מפקדת על כוח יוניפי"ל, ופרסה 650 חיילים לאורך גבול דרום לבנון עם ישראל. "אנו עומדים על כך שהמתקפה הקרקעית תיעצר, אנו מקבלים מידע מדאיג מאוד", הוסיף שר החוץ של ספרד, שגם הביע תמיכה ביישום החלטת מועצת הביטחון 1701.
גם ברוסיה יצאו נגד הפעילות של ישראל בלבנון, והתייחסו גם לדיווחים על תקיפה ישראלית בסוריה, שבה מבקרים כעת בכירים רוסיים. "אנו עדים לכך שהגיאוגרפיה של פעולות האיבה מתרחבת, מה שמערער עוד יותר את היציבות באזור ומגביר את המתיחות", אמר דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב. "המתחים הללו הרסניים לאזור ולאזורים שמסביב. אנחנו מודאגים מאוד מהמצב".
פסקוב הוסיף כי מוסקבה שומרת על קשר מתמיד עם דמשק. "אנחנו לא רואים סיכונים מידיים כרגע, אבל כמובן שאנחנו מגנים תקיפות כאלה נגד מדינה ריבונית", ציין בתום דבריו. במשרד החוץ הטורקי נשמעו יותר נחרצים, והצהירו כי "ישראל חייבת לסיים באופן מידי את הפעילות ההתקפית שלה בלבנון ולסגת מהשטחים הלבנוניים".
איטליה, המכהנת כנשיאה הנוכחית של קבוצת G7 של שבע הדמוקרטיות העשירות, הודיעה כי "תמשיך לפעול להפחתת הסכסוכים במזרח התיכון". בהצהרה של ממשלת איטליה נאמר גם שראש ממשלת איטליה ג'ורג'יה מלוני שוחחה בטלפון עם מקבילה הלבנוני נג'יב מיקאתי, ואישרה בפניו את מאמציה להשיג הפסקת אש ופתרון דיפלומטי למשבר.
שר החוץ הבריטי דיוויד לאמי אמר שאף אחד לא רוצה לחזור לעבר שבו ישראל נלחמת בדרום לבנון לאורך תקופה ארוכה, והוסיף כי המחיר של מלחמה אזורית במזרח התיכון יהיה "עצום". הוא הבהיר כי "אף אחד מאיתנו לא רוצה לראות מלחמה אזורית. המחיר יהיה עצום עבור המזרח התיכון, ותהיה לזה השפעה משמעותית גם על הכלכלה העולמית".
אמש, זמן קצר לפני שצה"ל יצא לתמרון הקרקעי בלבנון, גיבה דובר מטעם המועצה לביטחון לאומי בארה"ב את ישראל, וציין כי "לישראל יש הזכות להגן על עצמה". דבריו הגיעו לאחר דיווחים על כך שישראל עדכנה מראש את ארה"ב על אופי הפעולה שהיא מתכננת. "אנחנו מבינים שהישראלים יבצעו פעולות מוגבלות כדי להרוס תשתיות של חיזבאללה שיכולות לאיים על אזרחים ישראלים, זאת במסגרת זכותה של ישראל להגן על אזרחיה ולאפשר להם לחזור בבטחה לבתיהם", נמסר מטעם המועצה. "אנחנו תומכים בזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני חיזבאללה ויתר השלוחות האיראניות".