הפסקת האש עם חיזבאללה שנכנסה הלילה (בין שלישי לרביעי) לתוקף צפויה למעשה לייצר שקט בגזרה הצפונית. בדרום מרבית גדודי חמאס הושמדו וגורם בכיר בארגון הטרור אמר שהם מוכנים להפוגה. אבל מה קורה בשאר החזיתות? במערכת הביטחון הבהירו שישראל לחמה ב-7 זירות שונות: כולל בתימן, בעיראק, באיראן ובסוריה והשאלה שנשאלת היא אם הפסקת האש וצמצום הלחימה ישפיעו גם על זירות אלה.

מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם
מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם

לפי דיווחים בעיתון אל ערבי אל-ג'דיד, המיליציות הפרו-איראניות שפועלות בעיראק בוחנות גם כן את האפשרות להפסיק את הירי לעבר ישראל, אחרי הפסקת האש בלבנון.

במיליציה הפרו-איראנית גדודי חיזבאללה עיראק אמרו: "הפסקת האש בין לבנון לבין הישות הציונית לא הייתה מתאפשרת לולא העמידה האיתנה של לוחמי חיזבאללה וחוסר יכולתם של הציונים להשיג את מטרותיהם, ולכן ההחלטה הייתה לבנונית מובהקת".

"הפסקה של חלק אחד מציר ההתנגדות לא תשפיע על אחדות הזירות, אלא יצטרפו צדדים חדשים שיחזקו את זירת המאבק הקדוש", טענו בגדודי חיזבאללה בעיראק. "גדודי חיזבאללה לא יעזבו את עמנו בעזה, לא משנה עד כמה הקורבנות יהיו גדולים".

הפגנה של החות'ים למען חיזבאללה בתימן (צילום: רויטרס)
הפגנה של החות'ים למען חיזבאללה בתימן | צילום: רויטרס

דובר החות'ים בתימן מוחמד עבד א-סלאם אמר: "לבנון הצליחה להשיג ניצחון חדש בהדפת התוקפנות הישראלית בזכות לכידות העם, הצבא וההתנגדות. חיזבאללה, באמצעות הקורבנות הגדולים, הגדיל את כוחו. פעולות ההתנגדות אילצו את האויב הציוני ואת ארה"ב ללכת לקראת ההסכם. האויב הישראלי לא היה נכנע ומקבל הפסקת אש אלמלא נתקל בהתנגדות עזה".

במשרד החוץ האיראני בירכו על "הפסקת התוקפנות הישראלית נגד לבנון". "אנו מדגישים את תמיכתנו הנחרצת בממשלת לבנון, בעם ובהתנגדות", אמרו.

שר החוץ הירדני עם עמיתו האיראני בטהראן (צילום: רויטרס)
שר החוץ הירדני עם עמיתו האיראני בטהראן באוגוסט | צילום: רויטרס

במקביל, גם בשכנותיה הידידותיות של ישראל בירכו על הפסקת האש בצפון: במצרים אמרו -"צעד זה יתרום להפחתת ההסלמה באזור. על ההסכם להוות תקדים לעצירת התוקפנות הישראלית ברצועת עזה ולהגיע להפסקת אש מיידית". לצד זאת, היא קראה "לכבד את הריבונות הלבנונית ולא להתערב בענייניה הפנימיים" - אך הדגישה את הצורך בבחירת נשיא בלבנון.

משרד החוץ הירדני הודיע: "מברכים על ההכרזה על הפסקת אש בלבנון בחסות אמריקנית-צרפתית, צעד חשוב שחייב לבוא בעקבותיו מאמץ בין-לאומי שיתרום לעצירת התוקפנות נגד רצועת עזה ובגדה המערבית. אנו מדגישים את תמיכת הממלכה בלבנון, בביטחונה, ביציבותה, בריבונותה וביטחון אזרחיה, ואת הצורך ביישום מלא של החלטת 1701, תמיכה בהעצמת המוסדות הלאומיים הלבנוניים - מה שמבטיח את הבנייה מחדש של מה נהרס במלחמה, ומספק את הסיוע הכלכלי הדרוש ללבנון".