לאחר כמעט 14 חודשי לחימה, הפסקת האש בלבנון נכנסה כבר לחודש השני, אלא שבחיזבאללה מותחים ביקורת על יישום ההסכם בצד ישראל ומזהירים היום (שבת) בעיתון אל-אח'באר כי אם הגורמים בדרום לבנון לא יהדפו את התקפותיה - אז הם יאלצו לפעול בעצמם.

בעיתון שנחשב לשופר של חיזבאללה הדגישו כי גובר החשש מפני הגעה לנקודת הקריסה של ההסכם, לנוכח "מה שהצבא עושה בכפרי בגבול ובכמה אזורים בדרום לבנון".

עוד נטען כי חיזבאללה שעדיין מחויב להסכם, החל להעביר מסרים לגורמים שנוגעים בדבר, שלפיהם "לא יעכב את יישום מה שנקבע בהסכם לגבי זכותה של לבנון להגן על עצמה", אם הגורמים בדרום לבנון לא יצליחו להדוף את ישראל ולאלץ אותה להפסיק לתקוף את התקפותיה".

צבא לבנון יורד לדרום לבנון
צבא לבנון בדרכו לדרום המדינה ליישם את ההסכם

העורך של עיתון אל-אח'באר איבראהים אל-אמין שנחשב לשופר של חיזבאללה, התבטא בטון חריף על כך שישראל מפרה לדבריו את הסכם הפסקת האש. "מהיום הראשון להסכם, האויב פועל כאילו הוא נמצא בעמדת שליטה מנצחת ושיש יש לו את הזכות לעשות מה שהוא מוצא כנכון לאינטרסים שלו. בכל דיון צדדי שמתקיים, מישהו יוצא ואומר שכל תגובה של חיזבאללה משמע חזרה למלחמה שוב". הוא פקפק במחויבותה של ארה"ב ליישום ההסכם וטען כי פעילות ישראל בלבנון מעמידה את ארה"ב "במקום מביך", אך לאמריקנים לטענתו "לא אכפת מכך".

אל-אמין מתח ביקורת על ועדת הפיקוח הבין-לאומית ליישום ההסכם, שלדבריו לא מטפלת באזהרות של גורמים לבנוניים, בהם הצבא, יו"ר הפרלמנט נביה ברי וראש הממשלה נג'יב מיקאתי על כך שהפעילות של צה"ל מעמידה את ההסכם בסכנה.

ראש הממשלה נג'יב מיקאתי
ראש ממשלת לבנון נג'יב מקיאתי

לדבריו, יש מי שסבור כי "ישראל פותחת פתח להענקת לגיטימציה לחיזבאללה לכל פעולה צבאית נגד הכוחות הישראלים. עם זאת, הדברים מתנהלים לפי מה שישראל רוצה".

"האנשים עייפים מהמלחמה והם לא רוצים להיעקר שוב, מחיר העימות עם ישראל יוותר נמוך מהמחיר של ההסתמכות על מה שהם עושים כרגע". סיכם אל-אמין במאמרו. עוד הוא טען כי "ההתנגדות (חיזבאללה) מייצגת את האמצעי הקיים היחיד להתעמת עם יהירות זו של האויב".

חבר הפרלמנט הלבנוני מטעם חיזבאללה חסן פדלאללה אמר אתמול: "אחרי הפסקת האש, האויב הישראלי מנסה לנצל את ההזדמנות וליישם את חלק מתוכניותיו בכפרי הגבול באמצעות הרס ותקיפות. האחריות מוטחת על מדינת לבנון, ועדת המעקב, יוניפי"ל, צבא לבנון והמדינות שנתנו חסות להסכם".

אמצעי הלחימה שאותרו על ידי כוחות צה"ל בדרום לבנון (צילום: דובר צה"ל)
אמצעי הלחימה שאותרו על ידי כוחות צה"ל בדרום לבנון | צילום: דובר צה"ל

"אנחנו עוקבים אחר סוגיה זו מדי יום מול הגורמים הרלוונטיים. אנחנו, אנשי דרום לבנון, ההתנגדות, הדאחיה, בקעת לבנון וסביבת הבתנגדות - מעולם לא היינו זקוקים להוכחה לכך שההתנגדות היא צורך לאומי כחלק מהמשוואה של הצבא, העם וההתנגדות", הוא הוסיף.

צה"ל ממשיך לאתר אמל"ח בדרום לבנון

כוחות הביטחון פועלים על מנת להסיר איומים ברחבי דרום לבנון גם במהלך הפסקת האש, ולוחמי צוות הקרב של חטיבה 300 חשפו תוואי קרקע באורך 100 מטרים המוביל לעמדת שהייה של הכוח המיוחד של חיזבאללה, רדואן. 

מנהרה התת קרקעית שאותרה והושמדה בדרום לבנון (צילום: דובר צה"ל)
תוואי תת-קרקע שאותר בדרום לבנון | צילום: דובר צה"ל

בתוך תוואי המנהרה, לוחמי יחידת יהל"ם זיכו את המטענים שהוכנו במקום, ואיתרו אמצעי לחימה רבים מרובים ומקלעים ועד לטילי כתף מדוייקים ומערכות תצפית. כלל האמצעים שנמצאו במנהרה הושמדו. בסמוך למנהרה, נמצאו עמדות מקלעים כבדים שכוונו לעבר מוצבי צה"ל ומצבור של טילי נ"ט.

_OBJ

בקצה המנהרה שאיתרו הכוחות אותרה מפקדת חיזבאללה ובה כוורת לשיגור רקטות לעבר ישראל בנוסף למספר רב של מטענים.