סין הרחיבה מאוד בשנים האחרונות את יכולות המאבק בפשיעה ודיכוי המתנגדים והפושעים בתחומה, כך לפי תחקיר של רשת CNN. במהלך השנים האחרונות בנתה והרחיבה סין יותר מ-200 מתקני כליאה ומעצר חדשים - שנבנו באופן משוכלל ומתקדם. הצעד הזה מגיע כחלק מהרחבת המהלך בראשותו של הנשיא שי ג'ינפינג למאבק בשחיתות.
מאז שנבחר בשנת 2012 קידם מאוד הנשיא שי את המאבק בשחיתות, כמו גם את אחיזת המדינה באזרחים והגבלת האופוזיציה והקולות נגד השלטון. בשנה שעברה נבחר שי לכהונה שלישית והיסטורית בתפקיד, ובמידה רבה התיר רסנים רבים שהיו לו עד אז. עם כניסתו לכהונה השלישית - ביסס שי את מעמדו כאיש החזק במדינה, עם צמצום כוחם של מתנגדיו.
מערך בתי הכלא החדש נקרא "ליוז'י", ומדובר במתקנים חדישים שבהם מוחזקים כמה מהדמויות הבכירות ביותר שעצורות על ידי הרשויות בסין. מתקנים אלה מאפשרים השגחה 24/7 על העצורים, עם פיקוח הדוק בכל תא ותא. התאים בנויים בצורה כזאת שלא תהיה לאסירים שום אפשרות לפגוע בעצמם ולהתאבד, למשל עם ריפוד מלא של כל פינות התא, וכל דבר בו אינו נגיש לחלוטין בצורה שיכולה לפגוע בעצור.
כמה מהעצורים היותר מוכרים במערך ה"ליוז'י" של סין הם באו פאן, מענקי הבנקאות בסין, בעל רכוש בשווי מיליארדים, ולי טיה, לשעבר כדורגלן בפרמייר ליג באנגליה ומאמן נבחרת סין בכדורגל. שניהם, כמו רבים אחרים, עצורים בגין שורה של מעשי שחיתות. על פי הדיווח, לפחות 127 בכירים סינים, רבים מהם אנשי עסקים מהמגזר הפרטי, נמצאים במעצר במערך המיוחד של המנהיג העליון של סין.
התקשורת בסין התייחסה להרחבת בתי המעצר והמתקנים החדשים הרבים בניסיון של המדינה "לסגור פרצות במערכת" במסגרת המאבק בשחיתות. המעצרים הרבים מגיעים בשורה ארוכה של תחומי החיים בסין, ואחד מהם הוא הצבא הסיני וכל הממסד הביטחוני של המעצמה הגדולה. שני שרי ההגנה האחרונים של סין נעלמו והודחו מתפקידם, בעיקר על רקע חשדות לשחיתות במסגרת הליך התעצמות הצבא הסיני. דוח של הפנטגון שפורסם לאחרונה קובע כי סין צפויה לשנות את תוכניותיה לפלוש לטייוואן בשנת 2027 בשל מכת השחיתות הגדולה בצבא.
מאז שנת 2017, אז הקימה סין לראשונה "ועדות פיקוח מקומיות", ועד נובמבר 2024, הקימה סין לפחות 218 מתקני "ליוז'י" חדשים, או ששיפצה והרחיבה מתקני כליאה קיימים. ההערכה היא כי מספר המתקנים המלא גדול הרבה יותר, אך אין מספיק מידע בנושא.
בחינת CNN מראה כי במהלך תקופת הקורונה בסין חל זינוק בבניית מתקני הכליאה הייעודיים במדינה הגדולה. למרות זאת, ניכר זינוק נוסף גם לאחר המגפה במהלך השנים 2023 ו-2024. לאחר הקורונה ניכר כי התפנו יותר תקציבים של המדינה למטרת הקמת מתקני הכליאה, ורבים ממתקני הכליאה הוקמו באזורי המיעוטים והפריפריה בסין, בדגש על האוכלוסייה המוסלמית בסין - גם במחוז שינג'יאנג ובאזורי קהילת בני ההוי.