צבאות רוסיה ואוקראינה שיגרו הלילה (בין שבת לראשון) את אחת ממתקפות הכטב"מים הגדולות והמסיביות ביותר מתחילת המלחמה, עם מאות כטב"מים ששוגרו בסך הכול, כולל עשרות לעבר מוסקווה. בבריטניה מדגישים: חודש אוקטובר היה החודש הקשה ביותר לצבא רוסיה מאז תחילת המלחמה, למרות שורה של הישגים בשדה הקרב. יועץ בכיר לשעבר לטראמפ הבהיר: אוקראינה כבר איבדה את חצי האי קרים, אך בסביבת הנשיא הנבחר התנערו מדבריו והבהירו: "הוא לא מייצג את עמדותיו".
חיל האוויר של אוקראינה הודיע הבוקר שהפיל 62 מתוך 145 כטב"מים איראניים ששיגר צבא רוסיה לעבר מטרות שונות ברחבי המדינה. מדובר בעדות נוספת לצניחה הגדולה של שיעור היירוטים של הצבא האוקראיני, עם פחות מ-50% הצלחה ביירוט הכטב"מים.
במשרד ההגנה של רוסיה אמרו כי יירטו ברחבי שישה מחוזות שונים במדינה לפחות 70 כטב"מים ששיגר צבא אוקראינה. לפחות 22 כטב"מים יורטו באזור עיר הבירה מוסקווה, באחת המתקפות הגדולות עליה מאז תחילת המלחמה. לא ידוע על פגיעות שנרשמו בבירה הרוסית, וסביר כי שם מרוכזות יותר מערכות הגנה אווירית ולכן שם שיעור היירוטים גבוה יותר. לעומת זאת, ברוסיה דיווחו כי כטב"מים אוקראיניים פגעו במטרות צבאיות במחוז בריאנסק, סמוך לגבול בין המדינות.
במקביל לתקיפות האוויריות הנרחבות, צבא רוסיה נערך למתקפת נגד רחבה מול הכוחות האוקראיניים שממשיכים להחזיק במחוז קורסק. מקורות אמריקניים ואוקראיניים אמרו לניו יורק טיימס כי צבא רוסיה ריכז באזור כוח של כ-50 אלף חיילים, כולל חיילים צפון קוריאנים, לקראת המתקפה שצפויה לצאת לדרך בימים הקרובים.
בסוכנות הידיעות הרוסית TASS דיווחו אתמול שהנשיא ולדימיר פוטין חתם על החוק המאשרר את שיתוף הפעולה המקיף של רוסיה עם צפון קוריאה. יותר מעשרת אלפים חיילים צפון קוריאנים כבר מוצבים בעמדות לחימה נגד צבא אוקראינה, בעיקר במחוז קורסק, שם האוקראינים מחזיקים כבר שלושה חודשים בתא שטח בגודל כ-600 קמ"ר. לצד זאת, יש הערכות כי כבר עתה פרוסים חיילים צפון קוריאנים גם בזירות נוספות, בדגש על החזית העיקרית במחוז דונייצק.
סר אדמירל טוני רדקין, ראש מטה משרד ההגנה של בריטניה, אמר בריאיון ל-BBC כי חודש אוקטובר היה הקשה ביותר לצבא רוסיה מאז תחילת המלחמה. לדבריו, הרוסים איבדו במהלך החודש הזה יותר מ-1,500 חיילים שנהרגו ונפצעו בכל יום. בכך, מגיע לדבריו מספר החיילים הרוסים שנפגעו מאז תחילת המלחמה לפני יותר משנתיים וחצי ליותר מ-700 אלף.
לאחר ניצחונו בבחירות של דונלד טראמפ, גם בקייב וגם במוסקווה נערכים לאפשרות של סיום המלחמה. במהלך קמפיין הבחירות שלו הדגיש טראמפ שוב ושוב כי יפעל לסיום מהיר ככל הניתן של המלחמה, "אולי אפילו עוד לפני שייכנס לבית הלבן". במשרד החוץ של רוסיה ציננו בסוף השבוע את ההתלהבות, ואמרו כי מדובר ב"רטוריקה בלבד", ואין באמת אפשרות לפתור בעיות שקשורות לאוקראינה בזמן קצר.
בריאן לנזה, ששימש כיועץ בכיר של טראמפ בקמפיין הבחירות ב-2016 וגם בקמפיין האחרון, אמר אתמל בריאיון ל-BBC כי "המטרה שלנו היא להשכין שלום, לא להחזיר שטחים שאבדו". הוא אמר כי באוקראינה יצטרכו להבין שהם לא יצליחו להחזיר את כל השטחים שלהם שנכבשו על ידי רוסיה, למרות שזלנסקי עצמו הציג זאת בעבר כאחד התנאים של אוקראינה לסיום המלחמה.
הוא אמר כי "הממשל הנכנס ידרוש מזלנסקי גרסה ריאליסטית לשלום". בין השאר הוא אמר: "אם הנשיא זלנסקי יבוא לשולחן ויגיד שהוא יסכים לשלום רק אם חצי האי קרים יוחזר – אז הוא יראה לנו שהוא לא רציני. חצי האי קרים אבוד". בצוות המעבר של הנשיא הנבחר טראמפ מיהרו להתנער מהדברים שאמר לנזה, ואמרו כי הם לא מייצגים את טראמפ.
בסביבתו של טראמפ, שבעוד קצת יותר מחודשיים יחזור לבית הלבן, לא מתייחסים כעת באופן רשמי לתוכניות לסיום המלחמה באוקראינה. בשבוע שעבר דווח בוול סטריט ג'ורנל כי עדיין אין תוכנית מסודרת לסיום המלחמה באוקראינה, ובינתיים אין גם שום רעיון כיצד לשכנע את פוטין וזלנסקי להסכים לשבת לשולחן המשא ומתן. אחד הרעיונות שנידונים הוא לקבוע שאוקראינה לא תצטרף לנאט"ו ב-20 השנים הבאות, ובתמורה ארה"ב תמשיך לספק לה נשק רב כחלק מהתוכנית להרתיע את רוסיה מלפלוש אליה שוב. במסגרת הרעיון הזה המלחמה תיפסק בקו המגע הנוכחי, תוך ש-20% משטח אוקראינה נשארים בידי רוסיה. עוד הוצע כי שתי המדינות יסכימו על שטח מפורז של כ-1,200 ק"מ.