נשיאת מולדובה מאיה סנדו השיגה הלילה (בין ראשון לשני) ניצחון חשוב וזכתה בבחירות לנשיאות. סנדו הבטיחה כהונה שנייה בתפקיד, וניצחונה גרם לאנחת רווחה גדולה ברחבי אירופה. מנגד, מהצד השני, במוסקווה התאכזבו מאוד מתוצאות הבחירות, שבמידה רבה היו בסימן הכיוון שאליו אזרחי מולדובה מעוניינים ללכת בשנים הקרובות - לכיוון האיחוד האירופי, או לרוסיה.
סנדו, הנשיאה הפרו-אירופית של מולדובה, שמובילה את התקרבותה של קישינב לאירופה, ניצחה בסיבוב השני של הבחירות לנשיאות את אלכסנדר סטויאנוגלו, מועמד האופוזיציה שנתמך על ידי הכוחות הפרו-רוסיים במדינה. לטענת הממשלה וסביבתה של סנדו, רוסיה של פוטין ניסתה להתערב באופן בוטה בבחירות ולהביא לניצחונו של סטויאנוגלו.
בשנים האחרונות, וביתר שאת מתחילת המלחמה באוקראינה, הולכת מולדובה ומתקרבת לאיחוד האירופי, וכבר הפכה להיות מועמדת להצטרף אליו, ובמקביל מתרחקת מרוסיה - שמטילה עליה צל כבד מאז פירוק ברית המועצות. סנדו ניצחה בפער של כ-10%, אולם לאורך שעות הערב, עד לרגעים האחרונים של ספירת הקולות, דווקא סטויאנוגלו הוביל. רק קולות תושבי מחוז קישינב ואזרחי מולדובה החיים במדינות אחרות הטו את הכף לטובת הנשיאה.
סטניסלאב סצ'ריירו, היועץ לביטחון לאומי של הנשיאה סנדו, האשים אתמול את רוסיה בניסיון להתערבות "מסיבית" בבחירות. בסיבוב הראשון של הבחירות לפני כשבועיים, שכללו גם משאל עם על הצטרפותה של מולדובה לאיחוד האירופי, נטען כי מפלגתו של איש האופוזיציה הישראלי-מולדובי אילן שור, הגולה ברוסיה, ניסתה לקנות כ-300 אלף קולות.
סצ'ריירו טען כי הכוחות הפרו-רוסיים במדינה ניסו לקחת אזרחים בכוח ולהכריח אותם להצביע נגד סנדו, תוך שימוש במתקפות סייבר על מערך הבחירות המרכזי וכן דיווחים שקריים על פצצות וחפצים חשודים בקלפיות. על רקע העובדה כי אזרחים רבים החיים בחו"ל סייעו להטות את הכף לטובתה של סנדו - דווקא במוסקווה נשמעו קולות שטענו כי "התערבות זרה" היא זו שהכריעה נגד האינטרסים של רוסיה.
באיחוד האירופי ובמערב בכלל עקבו בנשימה עצורה אחר הבחירות, במיוחד לאחר הבחירות בגיאורגיה בשבוע שעבר שבהן ניצחה מפלגת השלטון הפרו-רוסית את האופוזיציה הפרו-אירופית. נשיאת גיאורגיה, לצד שורה של מכוני סקרים נחשבים ברחבי העולם, טענו כי הניצחון הושג באמצעות הונאה והפרה של חוקי הבחירות, וכמה ממכוני הסקרים העריכו שהתוצאות הרשמיות שהציגו ניצחון לממשלה "אינן אפשריות מבחינה סטטיסטית". בכך עשתה גיאורגיה צעד נוסף לעבר חיקם של פוטין ורוסיה, והתרחקה מהאפשרות להצטרף בעתיד לאיחוד האירופי.
נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, כמו גם נשיא צרפת מקרון וקנצלר גרמניה שולץ, מיהרו הבוקר לברך את סנדו על ניצחונה בבחירות. למרות השמחה, מולדובה עדיין רחוקה מהתנתקות מההשפעה הרוסית. בקיץ ייערכו בחירות לפרלמנט, ובקישינב חוששים כי רוסיה תמשיך לנסות להפעיל לחצים בדרכים שונות כדי להשפיע על ההצבעה. העובדה שלא מדובר בניצחון מוחץ של סנדו מעלה סימני שאלה לגבי העתיד הפוליטי במדינה, שמסתמנת כמפולגת במיוחד.