"לפול מון לא נגיע, מתלבטים אם בכלל להישאר": גורם ביטחוני אישר היום (שלישי) כי משטרת תאילנד הזהירה במסמך פנימי כי קיים חשש לפיגוע נגד ישראלים במסיבת הפול מון השבוע ביום שישי באי קופנגן. גורם ביטחוני אישר ל-N12 כי הנושא מוכר ונמצא בטיפול כל הגורמים הרלוונטיים.

האזהרה פורסמה במסמך רשמי פנימי, שבו נכתב כי יש מידע מקדים על כוונה לבצע פיגוע טרור נגד תיירים ישראלים במסיבת ה"פול מון" בקופנגן. מסיבת "הירח המלא" צפויה להתקיים ב-15 בנובמבר (שישי) - יום חג בתאילנד.

הנחיות המל"ל לנופשים בתאילנד

במל"ל הדגישו כי גורמי הביטחון הישראלים פועלים כבר מספר חודשים עם גורמי הביטחון בתאילנד לסיכול פעולות החשודות כטרור. בהמשך פרסמו במל"ל "חידוד ערנות בתאילנד - בעקבות מידע עדכני ובצל החשש הגובר לפגיעה בישראלים ויהודים ברחבי תאילנד. 

המל"ל קורא לציבור הישראלי השוהה בתאילנד להגביר ערנות ולאור זאת יש להקפיד על נקיטת הצעדים הבאים:

  1. להימנע מהגעה לאירועים רבי-משתתפים המזוהים עם ישראל בדגש על אלו המפורסמים מראש או מקומות בילוי והתכנסות המזוהים עם ישראל.
  2. לעדכן את כוחות הביטחון המקומיים באם נחשפתם לפעילות עוינת ממוקדת נגד ישראלים ויהודים.
  3. להצניע סממנים ישראליים ויהודיים.
  4. להימנע מעדכון על פרטי מיקום ותוכניות נסיעה ברשתות החברתיות.

נדגיש כי הנחיות אלו תקפות לכלל המדינה, ללא מיקוד באזור ספציפי. עוד מדגישים במל"ל כי מאז 7 באוקטובר הורחבו המאמצים של איראן ושלוחיה לפגוע ביעדים ישראלים ויהודים ברחבי העולם. "המוסד וגורמי הביטחון הישראלים ממשיכים לפעול מול שותפיהם בעולם לשמירה על ביטחונם של ישראלים ויהודים".

הישראלים בתאילנד חוששים: "לפול מון כבר לא נגיע, מתלבטים מה לעשות מכאן"

שני דרורי, בת 27, מטיילת בימים אלה עם בן זוגה וחברים בתאילנד - והייתה אמורה ללכת למסיבת הפול מון. "אנחנו שבוע כאן והגענו הבוקר לקוסמוי במיוחד כדי להגיע למסיבת הפול מון בקופנהגן", היא מספרת בשיחה עם N12. "גילינו על ההתרעה הביטחונית ועכשיו אנחנו מתלבטים מה לעשות".

קופנגן (צילום: 123RF‏)
קופנגן | צילום: 123RF‏

"קיבלנו מסר מהבית", המשיכה. "חברים שואלים אותנו מה אנחנו מתכננים לעשות. למסיבת הפול מון אנחנו כבר לא נגיע ומתלבטים אם להישאר כרגע בקוסמוי. ממש לא חשבנו שניתקל באירוע ביטחוני בתאילנד".

גם צורי יוסף, הבעלים של מסעדת "הללויה" בפוקט, שוחח עם N12 - וכלל לא הביע חשש מההתרעות: "ההתלבטות היחידה פה היא בין בר לבין מסאז'. המסעדה שלי מלאה בישראלים. עכשיו בעקבות הפרסומים, מגיעים אלינו ישראלים שבאים לברר על ההתרעה של מערכת הביטחון".

צורי יוסף ממסעדת הללויה בתאילנד (צילום: באדיבות המצולמים)
צורי יוסף, הבעלים של מסעדת הללויה בתאילנד | צילום: באדיבות המצולמים

"אני יכול לומר שבפועל אין תחושה של פחד", הבהיר. "המשטרה המקומית פה חזקה. הם רוצים שקט ולשמור על התיירות. אני 21 שנים חי בתאילנד וכל הזמן יש התרעות על אירועים ביטחוניים. אין תחושה של פיגוע ולא שום דבר".

"הכול שקט, אנחנו לא מרגישים כלום", מספרת רותם, בת 30, שמטיילת בפוקט עם בן זוגה. "ראינו את הדיווחים רק בתקשורת הישראלית, כאן אין תחושה של פאניקה. נחתנו אתמול בתאילנד ומרגיש פה הכי בטוח שיש. אנחנו מדברים עברית חופשי ואומרים שאנחנו מישראל. התאילנדים ממש נחמדים אלינו. לא נקדים את החזרה שלנו, אנחנו מתכננים להמשיך לטייל במשך שבועיים וחצי".

האזהרה מגיעה כשלושה שבועות לאחר שהמטה לביטחון לאומי פרסם אזהרה חריפה לישראלים הנופשים בסרי לנקה - ודרש מהם לצאת מאזורי החופים וממערב המדינה באופן מיידי. אזור ארוגם ביי וחופים בדרום ובמערב המדינה, לרבות הערים, הוחמרו לרמת איום 4. המל"ל המליץ לישראלים השוהים באותם אזורים היא לצאת מהם לאלתר.

הרב נחמיה וילהלם, שליח חב"ד בתאילנד התייחס בשיחה עם N12 להתראות הביטחוניות: "בתי חב"ד בתאילנד מאובטחים כל השנה על ידי המשטרה המקומית ועל ידי מאבטחים פרטיים שלנו. כרגע, בעקבות ההתראות הביטחוניות, הגברנו את האבטחה למרות שהמידע שקיבלנו אומר שההתראות לא ממוקדות ספציפית לבתי חב"ד. אנחנו מקווים שבעזרת השם נעבור גם את הגל הזה והשם ישמור על כל החיילים שלנו ועל כולנו בארץ ובעולם".