מוסלמים בארה"ב שתמכו בנשיא הרפובליקני הנבחר דונלד טראמפ הביעו אכזבה עמוקה ממינויו האחרונים, כך לפי רויטרס. "עזרנו לו לנצח נגד הממשל של ביידן שתומך במלחמה של ישראל בעזה ובלבנון. אנחנו לא מרוצים מבחירתו ברוביו לשר החוץ, מבחירת אליס סטפניק לשגרירת ארה"ב באו"ם ומבחירות נוספות". 

מנכ"ל הרשת האמריקנית למעורבות והעצמה מוסלמית אמר שהבוחרים המוסלמים קיוו כי טראמפ יבחר בפקידי ממשלה שיפעלו למען השלום אך לדעתו לא כך הדבר. "אנחנו מאוד מאוכזבים", אמר. "נראה כאילו הממשל עמוס בניו-שמרנים ואנשים פרו-ישראלים שתומכים במלחמה. זהו כישלון לנשיא טראמפ, לתנועה התומכת בשלום ואנטי-מלחמה". 

טראמפ עם מנהיגים מוסלמים בעצרת בחירות במישיגן (צילום: AP)
טראמפ עם מנהיגים מוסלמים בעצרת בחירות במישיגן | צילום: AP
מרקו רוביו (צילום: Wilfredo Lee, ap)
מרקו רוביו | צילום: Wilfredo Lee, ap

"טראמפ ניצח בזכותנו ואנחנו לא מרוצים מהבחירות שלו", אמר רביול צ'ודהורי, משקיע מפילדלפיה שעמד בראש הקמפיין בפנסילבניה בעד טראמפ ונגד האריס, והיה שותף בהקמת מטה מוסלמים למען הנשיא הנבחר. רולה מאקי הלבנונית-אמריקנית, סגנית יו"ר ההסברה של המפלגה הרפובליקנית במישיגן אמרה: "אני יודעת שטראמפ רוצה שלום. אנשים צריכים להבין שיש 50,000 פלסטינים הרוגים ו-3,000 לבנונים הרוגים - וכל זה קרה במהלך הממשל הנוכחי".  

 בין מינויו אפשר למצוא את מרקו רוביו - שמונה לתפקיד שר החוץ. רוביו הוא תומך מובהק ועקבי של ישראל ואף ביקר בה באפריל. הוא בעל קשרים טובים עם הקהילה היהודית בארה"ב. כחודש אחרי תחילת המלחמה הוא נשאל על הפסקת אש בין ישראל ועזה ואמר: "אני רוצה שישראל תשמיד כל אלמנט של חמאסהאנשים האלה הם חיות רעות שעשו פשעים מחרידים".

אליס סטפניק (צילום: רויטרס)
אליס סטפניק | צילום: רויטרס
פגישת הנשיא ביידן והנשיא הנבחר טראמפ (צילום: רויטרס)
פגישת הנשיא ביידן והנשיא הנבחר טראמפ | צילום: רויטרס

בחירה נוספת לתפקיד שגרירת ארה"ב באו"ם בחר טראמפ בחברת הקונגרס הרפובליקנית אליס סטפניק - גם היא פרו-ישראלית. סטפניק זכורה היטב בעיקר בזכות השימוע בקונגרס שנערך לפני קצת פחות משנה למי שאז כיהנו כנשיאות האוניברסיטאות היוקרתיות בארה"ב - הארוורד, פן ו-MIT.

גם מייק האקבי, מושל לשעבר, שמרן פרו-ישראלי מובהק מונה על ידי הנשיא הנבחר לשגריר הבא בישראל. הוא ידוע בתמיכתו בישראל ובהתנהלות בגדה המערבית. בנוסף הוא כינה את פתרון שתי המדינות "בלתי ניתן לביצוע".