קבוצה המכנה את עצמה "צירים נגד רצח עם", הכוללת עשרות צירים מוסלמים ובעלי בריתם, הודיעה כי בכוונתה לנצל את זכות חופש הביטוי שלה כדי להפריע לנאומים המרכזיים בוועידה, בהם אלה של הנשיא ג'ו ביידן וסגנית הנשיא קמלה האריס. הקבוצה מעודדת את תומכיה ללבוש כאפיות פלסטיניות ולשאת דגלי פלסטין בתוך אולם הוועידה.
This just happened at the DNC delegate welcome party.
— Republicans against Trump (@RpsAgainstTrump) August 19, 2024
These “pro-Palestine” protesters are making people hate them and their cause.
pic.twitter.com/mi4ZDKpfRx
אתמול, ערב פתיחת הוועידה, כאלף מפגינים פרו-פלסטינים כבר צעדו במרכז שיקגו, וקראו "לסגור את הוועידה הדמוקרטית". המארגנים מצפים למספרים גדולים בהרבה בימים הקרובים, עם תחזיות לעד 40,000 מפגינים ביום שני, ואפשרות לגידול לכדי 100 אלף במהלך השבוע.
הוועידה מתקיימת על רקע ויכוח ציבורי סוער סביב טיוטת המצע המפלגתי, שפורסמה באמצע יולי. מבקרים טוענים כי המסמך אינו מתייחס באופן מספק למספר הקורבנות הפלסטינים בעזה, המוערך על ידי משרד הבריאות הפלסטיני שמנוהל על ידי חמאס ביותר מ-40,000. כמו כן, ההחלטה האחרונה של הממשל לאשר מכירת נשק נוספת לישראל בשווי 20 מיליארד דולר עוררה ביקורת נוקבת מצד פעילי זכויות אדם ותומכי מדיניות חוץ פרוגרסיבית.
המחאות הצפויות משקפות מגמה רחבה יותר של אי-נחת בקרב מגזרים מסוימים בבסיס התמיכה הדמוקרטי. ניתוח של מגמות הצבעה מצביע על ירידה משמעותית בתמיכה במפלגה בקרב בוחרים מוסלמים וערבים-אמריקנים, קהלים שמהווים מרכיב קריטי בקואליציה האלקטורלית של המפלגה במדינות מפתח כמו אריזונה, מישיגן ופנסילבניה.
מעבר לסוגיית המזרח התיכון, הוועידה צפויה לעסוק במגוון נושאים בוערים נוספים, כולל זכויות נשים, צדק כלכלי וזכויות להט"ב. ארגונים כמו "צבא העניים" מפילדלפיה מתכננים סדרת אירועי מחאה במטרה להעלות לסדר היום סוגיות של אי-שוויון כלכלי ומדיניות חברתית.
בעוד שהנהגת המפלגה מקווה להשתמש בוועידה כפלטפורמה לגיבוש תמיכה סביב מועמדותה של האריס, האתגרים הניצבים בפניה מדגישים את המורכבות הפוליטית והאידיאולוגית בתוך המחנה הדמוקרטי. האופן שבו תנווט המפלגה את המתחים הללו עשוי להיות בעל השלכות מרחיקות לכת על אסטרטגיית הקמפיין שלה ועל סיכוייה בבחירות הקרובות בנובמבר.