צה"ל ביצע גל תקיפות נרחב בתימן בהשתתפות עשרות כלי טיס של חיל האוויר - כך אישר הערב (ראשון) דובר צה"ל. לפי הודעת הצבא, במבצע אווירי רחב היקף הותקפו בהכוונת אגף המודיעין מטרות בשימוש צבאי של החות'ים במרחבים ראס עיסא וחודידה שבתימן. בין היתר, תקף צה"ל תחנות כוח ונמל ימי, שמשמשים את ארגון הטרור לייבוא נפט. לפי משרד הבריאות של החות'ים, ארבעה נהרגו ו-29 נפצעו בתקיפות.
עוד בנושא - סיקור N12
- נתניהו על התקיפה בתימן: "כל מי שיפגע בנו ישלם מחיר כבד"
- אחרי פגיעת הכטב"ם: מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו בתימן
- חודשיים אחרי המתקפה הישראלית: נמל חודיידה החות'י לא מתאושש
- בראש החדשות בעולם: התקיפה הישראלית בנמל חודידה בתימן
"באמצעות התשתיות והנמלים שהותקפו, השלטון החות'י מעביר אמצעי לחימה איראנים לאזור, ואספקה לצרכים צבאיים, ובכך גם נפט", נמסר בהודעת דובר צה"ל. "התקיפה בוצעה בתגובה למתקפות האחרונות שביצע השלטון החות'י לעבר מדינת ישראל", הובהר. בכירים בישראל מסרו לאחר התקיפה כי "הנזק בתימן אדיר, יקח להם זמן רב להשתקם".
בהודעה של צה"ל הוסיפו כי "לאורך השנה האחרונה, שלטון הטרור החות'י פועל בהכוונה ובמימון איראני ובשיתוף פעולה עם המיליציות העיראקיות כדי לפגוע במדינת ישראל, לערער את הסדר האזורי ולשבש את חופש השיט העולמי". בהודעה נמסר גם מסר לאיראן: "צה"ל נחוש להמשיך לפעול ולפגוע בכל מי שמהווה איום על אזרחי מדינת ישראל, ובכל מרחק בו יידרש". שר הביטחון יואב גלנט פרסם תמונה עם מפקד חיל האוויר, וכתב: "עקבתי אחרי התקיפה נגד החות'ים, עבורנו אין מקום רחוק מדי".
שר האנרגיה והתשתיות אלי כהן אמר בריאיון ב"שש" עם עודד בן עמי כי הנזקים בעקבות התקיפות שביצע צה"ל בתימן הפעם גדולים יותר מאשר בתקיפה והקודמת, ואף הצטרף לאיומים על איראן: "נדע להגיע לכל מקום". השר כהן ציין כי הפולה אושרה בקבינט המדיני-ביטחוני. הוא הבהיר כי פיטוריו של שר הביטחון יואב גלנט לא נמצאים כעת על הפרק, ושיבח את שיתוף הפעולה בינו לבין ראש הממשלה נתניהו בתקופה האחרונה.
מנגד, מקור בכיר בתימן הבהיר בריאיון לאל-מיאדין המקורב לחיזבאללה כי "התוקפנות הישראלית בנמל חודיידה ותחנת הכוח - לא תגרום לתימן להפסיק כלל את פעולותיה הצבאיות". לדבריו, "פגיעה במטרות אזרחיות תיענה בפגיעה במטרות אזרחיות, ועל האויב לדעת זאת. בנק המטרות של צבא תימן בעומק האויב גדול ואסטרטגי, והוא ערוך לכל התרחישים. אמריקה נתנה אור ירוק לאויב הציוני שחווה אופוריה וחייב לשאת בתוצאות".
בכיר החות'ים נצר א-דין עאמר צייץ: "אין דאגה לגבי התקיפות הכושלות. ננקטו אמצעי זהירות, מיכלי הנפט רוקנו מראש בנמל ראס עיסא ובנמל חודיידה, והייתה תוכנית חירום. הציונים לא יפסיקו כלל את הפעולה שלנו". ברשת אלערביה הסעודית ציינו כי "ישראל תקפה בנמל חודידה ותחנת כוח בתגובה על שיגורי הטילים האחרונים של החות'ים". התקיפה בוצעה לאחר שבימים האחרונים שיגרו החות'ים שני טילי קרקע-קרקע לעבר מרכז הארץ - כאשר שניהם יורטו בהצלחה מחוץ לגבולות המדינה.
דובר החות'ים בתימן מוחמד עבד א-סלאם אמר כי "התוקפנות הישראלית הנוספת לעבר מתקנים אזרחיים בחודידה היא ניסיון לשבור את החלטת תימן לתמוך בעזה. מגנים את התוקפנות הציונית שנתמכת בידי ארה"ב ולא תשפיע על רצון העם התימני".
"התוקפנות הישראלית הזו בתימן מבססת גם את התפקיד העקרוני של תימן כלפי פלסטין ועזה, ומה שהעם התימני מאשר בהפגנות השבועיות שלו - שהוא לא ינטוש את עזה ולבנון", הוסיף דובר החות'ים. גם במשרד החוץ האיראני מגנים את התקיפות בתימן.
בחודש יולי האחרון תקפה ישראל בנמל חודידה שבתימן, לאחר שכטב"ם ששיגרו החות'ים לתל אביב הביא למותו של יבגני פרדר ולפציעתם של 10 בני אדם נוספים. בהודעת דובר צה"ל שנמסרה כשעה לאחר מכן נמסר כי "מטוסי קרב של צה"ל תקפו מטרות בשימוש צבאי של שלטון הטרור החות'י במרחב נמל חודיידה שבתימן, בתגובה למאות המתקפות לעבר מדינת ישראל בחודשים האחרונים". עוד נמסר כי "אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף. אם יהיו שינויים - נעדכן".
בהצהרה שמסר מאוחר יותר הבהיר הגרי כי "צה"ל תקף לבדו". הוא הוסיף כי "עיבינו את מערך ההגנה ואנחנו ערוכים בכל הגזרות - אבל זה לא הרמטי". לדבריו, "אין לנו כוונה לתקוף את העם התימני, אנחנו פועלים מול האיום החות'י".
לפי הדיווחים בתקיפה הקודמת, בין מטרות התקיפה מתקני זיקוק בנמל חודיידה, יעדים צבאיים, בניין משטרה צבאית וכן תחנת הכוח ראס כת'יב שמשמשת לייצור חשמל בעיר. בתיעודים מהאזור נראים עשן ואש במתקני נפט. לפי ערוץ אל-חדת' הסעודי, עשר תקיפות ישראליות של נמל חודיידה נעשו בבת אחת. אחרי התקיפה דווח על הפסקת חשמל בבירת תימן, צנעא. ערוץ אל-חדת' הסעודי דיווח כי "התקיפה השביתה את נמל חודיידה".
משרד הבריאות של תימן מסר כי לפחות 80 בני אדם נפגעו בתקיפה, ובסעודיה דווח על "עשרות הרוגים ופצועים". רשת אל-ערביה הסעודית דיווחה כי "מדובר בתקיפה משותפת לישראל, ארה"ב ובריטניה". ארה"ב ובריטניה, כך נטען, סייעו לישראל בתדלוק המטוסים. בארה"ב הכחישו את הדיווח ואמרו כי "ישראל פעלה לבד". לפי דיווחים, בתקיפה השתתפו יותר מעשרה מטוסים ישראליים, בהם מטוסי F-35 ו-F-15.