משרד המשפטים של ארה"ב מקיים בחודשים האחרונים חקירת ענק בעניין פשעי הטרור של חמאס בטבח 7 באוקטובר, כך פורסם אמש (שלישי) בבלומברג. במסגרת החקירה, נערכו ראיונות עם חטופים משוחררים, שורדי הטבח ובני משפחות של חטופים ונרצחים. אחת המטרות: להתחקות אחר מקורות המימון של חמאס.
חוקרים של התביעה בארה"ב וה-FBI קיימו ראיונות עם חטופים ששוחררו משבי חמאס, אזרחים ששרדו את הטבח וכן בני משפחות של אזרחי ארה"ב שנחטפו או נרצחו, כדי לנסות וליצור תמונה כרונולוגית של אירועי השבת השחורה. הראיונות נערכו גם בישראל וגם בארה"ב, וחלק סיפקו לחוקרים סרטוני וידאו והודעות טקסט שסייעו בהבנת האירועים.
החקירה מתחלקת לכמה חלקים, ולצד המאמץ לבחון ולחקור את פשעי הטרור של מחבלי חמאס באותו יום, יש גם מיקוד רחב ברשתות המימון הכלכלי של חמאס. כך, בין השאר, נבדק אילו מדינות תמכו בחמאס, לרבות איראן וקטאר. סוגיה נוספת שנבחנת היא אם ובאיזה אופן הצליח להגיע לחמאס כסף הקשור למוסדות כלכליים בארה"ב.
מאז 7 באוקטובר הטיל משרד האוצר האמריקני שורת סנקציות נגד גורמים שונים בחמאס, לרבות בכירים, ונגד מקורות מימון שונים של ארגון הטרור. "אנו ממשיכים להיות מחויבים לפגוע ביכולתו של חמאס לממן פעולות טרור, לרבות באמצעות קמפיינים מקוונים שנועדו להעביר כסף ישירות לארגון", נכתב בהודעת משרד האוצר האמריקני בסוף חודש מרץ.
לפני כשבוע וחצי הגישה הליגה נגד השמצה (ADL) תביעת ענק פדרלית בארה"ב שבה נטען כי איראן, סוריה וצפון קוריאה סיפקו לחמאס תמיכה שאפשרה לו לבצע את הטבח. התביעה, שכוללת יותר מ-100 תובעים, דורשת פיצוי כספי בהתאם לחוקים הפדרליים בארה"ב.
התביעה, שהוגשה על ידי הארגון המוביל בעולם למניעת פשעי שנאה ואנטישמיות, טוענת כי איראן, סוריה וצפון קוריאה סיפקו לחמאס תמיכה צבאית, טקטית ופיננסית שאפשרה לו לבצע את המתקפה בשבת השחורה. מנכ"ל הליגה נגד השמצה ג'ונתן גרינבלט תיאר את החשיבות שבתביעה שהגיש הארגון: "איראן היא המדינה תומכת הטרור והאנטישמיות הגדולה בעולם, יחד עם סוריה וצפון קוריאה - עליהן לשאת באחריות לחלקן במתקפה האנטישמית הגדולה ביותר מאז השואה".