הנציגות הפלסטינית צפויה להביא להצבעה בעצרת הכללית תוכנית נגד ישראל שמתבססת על חוות הדעת של בית הדין הבין-לאומי לצדק: הערב (ראשון) הגיעו לידי N12 פרטיה. עוד נודע כי ההצעה כבר הועברה למדינות החברות באו"ם. ההצבעה צפויה להתקיים בתוך כמה שבועות.

הצעדים שהציעו הפלסטינים נגד ישראל:

  • הפסקת העברת נשק לישראל שעולה חשד כי נעשה בו שימוש ביהודה ושומרון.
  • דרישה לסיום הנוכחות הישראלית בשטחי יהודה ושומרון תוך כחצי שנה מאימוץ ההחלטה.
  • הימנעות ממסחר עם ישראל שקשור באופן מסוים ליהודה ושומרון.
  • הסגת הכוחות הצבאיים מיהודה ושומרון, פינוי התנחלויות ומסירת השטחים לפלסטינים.
  • הטלת סנקציות של בכירים האחראים לשימור הנוכחות הישראלית ביהודה ושומרון, כולל איסור כניסה למדינות והקפאת נכסים.

שגריר ישראל באו"ם דני דנון תקף את הנציגות הפלסטינית וקרא לעצרת הכללית של האו"ם "לדחות על הסף את ההחלטה המבישה הזו ולאמץ במקום זאת החלטה המגנה את חמאס, שקוראת לו לשחרר את כל החטופים לאלתר. שיהיה ברור - דבר לא יעצור את מדינת ישראל ולא ירתיע אותה במשימתה להשבת כל החטופים ולהכרעת חמאס".

דני דנון (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
דני דנון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"אם ההחלטה הזאת תעבור בעצרת הכללית, דווקא במלואת שנה לטבח 7 באוקטובר, הטבח האכזרי ביותר נגד יהודים מאז השואה, היא פרס לטרור ומסר לעולם שטבח ברברי של ילדים, אונס נשים וחטיפת אזרחים חפים מפשע הוא מהלך משתלם", הוסיף דנון. 

ישראל צפויה להילחם בכנס לפני שיתקיים וגם בהכרעתו, וגם אם לא תצליח למנוע החלטות אנטי-ישראליות, היא תנסה לגרום לכמה שיותר מדינות מערביות להתנגד לכך. 

מדובר בהצבעה שתתקיים לקראת הכינוס בעצרת הכללית של האו"ם ולא במועצת הביטחון של האו"ם, ולכן היא לא מחייבת. למרות זאת, בעבר נרשם רוב להחלטות נגד ישראל, משורה של מדינות שפועלות או מתבטאות נגד ישראל, על רקע מלחמת חרבות ברזל.