אינדונזיה, אחת המדינות הגדולות ביותר בעולם, חנכה אתמול (שבת) רשמית את נוסנטארה – עיר הבירה החדשה שלה. נוסנטארה, שבנייתה טרם הושלמה, הוצגה באירוע חגיגי בנוכחות הנשיא היוצא והנשיא החדש, והיא תחליף את עיר הבירה הענקית והמפורסמת ג'קרטה.
אלפי בני אדם, כולל אזרחים, חיילים ושוטרים לקחו חלק באירוע חנוכת הבירה החדשה, שנערך ביום העצמאות ה-79 של אינדונזיה. הקמתה של נוסנטארה התעכבה באופן ניכר בשל שורת סיבות ומכשולים, החל ממשבר הקורונה, היעדר השקעות זרות מספקות וגם גל התפטרות של בכירים בפרויקט הבנייה.
הבירה החדשה, שנועדה להיות חדישה, מודרנית וירוקה, נחשבת לפרויקט הדגל הגדול של הנשיא היוצא ג'וקו ווידודו, ולכן גם הוחלט לחנוך אותה עוד הרבה לפני שהושלמה הקמתם של רבים מהמבנים שלה. הנשיא החדש פראבוו סוביאנטו הבטיח להמשיך את תנופת הבנייה ולהשלים את מעבר הבירה אליה.
הסיבות להעברת הבירה מג'קרטה לנוסנטארה
- צפיפות יתר – ג'קרטה היא אחת הערים המאוכלסות והצפופות ביותר בעולם, עם כ-10 מיליון תושבים בעיר עצמה, וכ-30 מיליון תושבים במטרופולין הרחב שלה. בשל כך, העיר סובלת מפקקי תנועה כבדים ושיבושים קשים בהתנהלות היומיומית.
- זיהום ובעיות סביבתיות קשות – בשל הצפיפות הכבדה, כולל של התנועה, קיים זיהום חריג בג'קרטה. בנוסף, הבירה הישנה נתונה פעמים רבות לשיטפונות חמורים ושקיעה של הקרקע באזורים רבים, בין השאר בשל שאיבה מוגברת של מי תהום.
- חשש מרעידות אדמה – כמו שיטפונות, העיר ג'קרטה נתונה לא אחת גם לרעידות אדמה.
- מאמץ לפתח אזורים נוספים במדינה – הבירה החדשה נוסנטארה הוקמה באי בורנאו, ומרוחקת כ-1,200 ק"מ מג'קרטה הממוקמת באי ג'אווה. ג'קרטה הוא האי העמוס באינדונזיה ובו מרוכזת עיקר הפעילות האזרחית. על ידי העברת הבירה מקווים באינדונזיה להעביר את מרכז הכובד האזרחי מהאי ג'אווה לאי בורנאו, בתקווה שתזוזה של אלפי ועשרות אלפי עובדי מדינה לשם תעביר גם עוד רבים מהתושבים והאזרחים.
- רצון למיתוג פוליטי ומדיני חדש – העברת הבירה מאותתת על רצון לשינוי כיוון של המדינה, כמו גם ניסיון של ההנהגה להטביע את חותמה. העברת הבירה לנוסנטארה עשויה להעיד על נכונות להציג מדיניות חדשנית וליברלית, ולהוציא את המדינה לדרכים חדשות.