רובע הדאחיה מתרוקן, הכוננות הגבוהה נמשכת: 11 ימים לאחר שחוסל בכיר חיזבאללה פואד שוכר במעוז ארגון הטרור, נראה כי גובר החשש בלבנון מכניסה למלחמה נרחבת. המונים נמלטים מרובע הדאחיה לאזורים שנחשבים בטוחים יותר, עיריית ביירות קוראת לתושבים להישאר במוכנות - ובארגון הטרור ממשיכים לשגר איומים לעבר ישראל.

אחרי שבשבוע האחרון בחיזבאללה בחרו לשמור על שתיקה יחסית, פרט לנאומו של חסן נסראללה - כעת חוזרים האיומים. חבר הפרלמנט מטעם חיזבאללה חסן עז א-דין אמר: "התגובה בהכרח תגיע והיא תהיה פרופורציונלית ביחס להיקף הפשע. היא תהיה יעילה ואפקטיבית כדי שהאויב לא יחזור על הניסיון שלו לשבור את הקווים האדומים שקבעה ההתנגדות".

הבריחה מלבנון
הבריחה מלבנון

עיתון אל-אח'באר הלבנוני שמזוהה עם חיזבאללה, דיווח כי האווירה בדאחיה בימים האחרונים, מעניקה תחושה שמא "המלחמה החלה עוד לפני שהתרחשה". התושבים מיישמים את תוכניות החירום שהכינו בתחילת המלחמה, אז לא תיארו לעצמם שהדאחיה ייפגע. רבים מהם עוסקים בחיפוש דירות מחוץ לדאחיה, בעוד שאחרים כבר הספיקו לעזוב את הרובע.

הרעש שאליו התרגלו בדאחיה התחלף בינתיים ב"שקט של הלילה". בדומה לכך, גם "תנועת המכוניות והאופניים נעשתה איטית, כפי שהיא בחגים". נהג מונית ששוחח עם העיתון שיתף: "הנסיעה במוניות לא אורכת יותר מכמה דקות. העבודה פחתה בעקבות מיעוט הנוסעים שהגבילו את נסיעותיהם לעבודה ולביקורים הכרחיים".

כך או כך, בינתיים בדאחיה מצביעים על כך שהרחובות ריקים וטוענים כי "הנסיעה מיותרת כי פשוט יותר ללכת ברגל". מעבר לכך, התושבים דוחים את הסידורים שתכננו לקראת שנת הלימודים הקרובה של ילדיהם, מפני שהם כבר לא בטוחים שהיא תיפתח כסדרה.

עומס בנמל התעופה בביירות
עומס בנמל התעופה בביירות

אווירת המלחמה הגיעה גם לשווקים וגרמה לקיפאון במכירות. "אנשים כבר לא מסתובבים בין החנויות, אלא הולכים לחנות כדי לקנות את המוצרים הבסיסיים שלהם וחוזרים לבתיהם", סיפר בעלים של חנות בגדים.

לפי הדיווחים, מספר לא מבוטל של משפחות כבר עזבו את הדאחיה - חלקן שוהות שם במהלך היום, אך ישנות מחוצה לו. באחד הבניינים בשכונת בורג' אל-בראג'נה כל המשפחות החליטו לעזוב לאזור הרי השוף שרחוק מביירות, פרט לשתי משפחות. גם מועדון הספורט בשכונת חריק, שבה חוסל רמטכ"ל חיזבאללה - סגר את שעריו לאחר שהמאמן עזב לבעלבכ שבמזרח המדינה.

"למרות שהמלחמה עלולה לכלול את הבקעה, התקיפות שם הן לעבר בתים או אדמות, בעוד שבדאחיה הן לעבר בניינים שלמים, בנוסף לקרבה של הבקאע לסוריה שמהווה אופציה לעקירה בכל פעם שהמצב לא טוב", צוין. כך או כך, הלבנונים שעדיין נשארו בדאחיה כבר "הכינו את המזוודות שלהם וממתינים לשעת האפס שבה תהיה תקיפה בדאחיה".

פואד שוכר, יעד החיסול בביירות
פואד שוכר, יעד החיסול בביירות

המסעדות אמנם עדיין פתוחות, אך ניכרת הירידה במספר הסעודים. באחת מהמסעדות למשל, העריכו אותה בכ-25% והדגישו כי זו "תוצאה טבעית של הפחד והחרדה". לעומת זאת, במקומות אחרים בביירות טוענים כי המכירות לא נפגעו, בין אם באמצעות שירות המשלוחים או קבלת לקוחות בלילה.

בהצהרה שפרסמה אתמול עיריית ביירות היא הבהירה: "יש להישאר במצב של מוכנות גבוהה כדי להתמודד עם הסכנות שעלולות להיות במקרה של מתקפה ישראלית בבירה או באזורים אחרים בלבנון".

בתוך כך, משרד החוץ הלבנוני הפיץ לכל הנציגויות הדיפלומטיות שלו בחו"ל מסמך מטעם ממשלת לבנון שמציג איך יש לפעול לנוכח ההסלמה מול ישראל. בין הסעיפים: גיוס חיילים חדשים לצבא לבנון "להגברת יכולתו לשמור על הביטחון והיציבות באזור", שיתוף פעולה עם הקהילה הבין-לאומית וסיוע "שיהיה מכריע בחיזוק היכולות".