ביום שבת, 15 ביוני, נחטפה א', נערה יהודייה בת 12 מהעיר קורבובאה שסמוך לפריז ע"י שלושה נערים בני גילה שהכניסו אותה למבנה נטוש קרוב לביתה - שם הם אנסו אותה, היכו אותה והשפילו אותה על רקע דתי. לאחר שבוע של שתיקה, החליטו הוריה של א' לספר לראשונה על האירועים הקשים לעיתון הצרפתי Le Parisien בתקווה להעלות מודעות ולהיאבק באנטישמיות.

שניים מהנערים, בני 13, הועמדו לדין בגין אונס קבוצתי, תקיפה מינית קבוצתית, ניסיון סחיטה, אלימות קבוצתית, איומים ברצח והשמצות על רקע דתי. הם הושמו במעצר זמני. הנער השלישי, בן 12, הוכרז כעד מעורב באירועי האונס והוא עומד לדין בגין יתר העבירות. אביה של הנערה התייחס לנערים הפושעים: "תחושת החסינות שלהם היא מדהימה. הם באמת חשבו שהם יהיו בטוחים מהעמדה לדין ואולי האמינו שהבת שלנו תפחד כל כך שהיא לא תגיד כלום".

אביה של א' הוסיף וסיפר על האירוע הקשה עצמו: "הם איימו עליה במצית ואילצו אותה לבלוע פיסת נייר. לאחר מכן היא ספגה מעשים מיניים ואיומים בזמן שצולמה. היה רצון מאוד ברור מצד התוקפים שלה להרוס את חייה. היא מאוד מזועזעת - הם גנבו לה את הילדות. היא סובלת מהבזקים ליליים ומתקשה להירדם". האם הוסיפה כי בתם מתקשה להיפתח ולדבר על מה שקרה מאז אותו יום נורא. "היא פוחדת לדבר ומתעוררת בלילות עם פלאשבקים", תיארה בכאב.

הפגנות פרו-פלסטיניות בפריז (צילום: רויטרס)
"האירוע קשור לייבוא הסכסוך הישראלי-פלסטיני לצרפת". הפגנות פרו-פלסטיניות בפריז, ארכיון | צילום: רויטרס

ביום האירוע, הבינו הוריה של א' כי היא בסכנה לאחר שחבר עימו בילתה דיווח שהיא נחטפה. האב יצא לחפש אותה באזור ולבסוף מצא אותה בוכה ומזועזעת בבניין מגוריהם. "היא הייתה בדמעות ובמצוקה מוחלטת", סיפר. "היא אמרה לי: 'אבא, הם אנסו אותי, הם עשו לי הכול'. האם הוסיפה: "לפני שנתנו לה לעזוב, הם גרמו לה להישבע באללה שלא תספר דבר לא להוריה ולא למשטרה. הם אפילו ביקשו ממנה להמיר את דתה לאסלאם".

לדברי ההורים, התקיפה קשורה למצב הגיאופוליטי. "הבת שלנו חוותה אנטישמיות על בשרה", אמר האב. "זה קשור לייבוא הסכסוך הישראלי-פלסטיני לצרפת". האם תיארה כיצד בתם סבלה מהצקות והטרדות על רקע דתי בבית הספר, שכללו אמירות נאציות וציורי צלבי קרס. "בתקופה זו, ייעצנו לה להסתיר את זהותה הדתית", סיפרה האם.

ההורים תיארו כי אחד התוקפים, פ', אמר לבתם: "למה שיקרת? אני יודע שאת לא מוסלמית - אז איזו דת את?". אותו תוקף הניח שהיא יהודייה ולכן בהכרח "פרו-ישראלית" ואנטי-פלסטינית. המשפחה ציינה כי האירועים משקפים את השפעת המצב על חיי היהודים בצרפת. "יש בלבול בין יהודים צרפתים לבין הסכסוך במזרח התיכון", אמר האב. "הילדים שלנו הופכים לקורבנות בגלל דעות קדומות ושנאה".

מגדל אייפל פריז שוטרים (צילום: Chesnot, getty images)
"רוצים שהצדק ייעשה". שוטרים סמוך למגדל אייפל, ארכיון | צילום: Chesnot, getty images

הוריה של א' מקווים שהמערכת המשפטית תכיר בחומרת האירוע ותפעל בהתאם. "אנחנו רוצים שהצדק ייעשה", אמר האב. "האירוע הזה הוא סימן לכשל חברתי קולקטיבי במאבק נגד האנטישמיות והאלימות הקיצונית". האם הוסיפה: "אנחנו לא מחפשים רחמים, אלא שהציבור יבין את ההבדל בין הקונפליקט במזרח התיכון ליהודים הצרפתים. יש לדעתנו דמיון בין המעשים של מחבלי חמאס בקיבוצים למה שקרה לבתנו".